İkiz kardeşler cezaevinde buluştu

İkiz kardeşi Seda Kaya’nın serbest bırakılması için aylardır eylem yapan Eda Kaya, terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Yayınlanma: 06.05.2017 - 22:59
Abone Ol google-news

Silivri Cezaevi’nde tutuklu ikiz kardeşi Seda Kaya’nın serbest bırakılması için Cevahir AVM önünde aylardır nöbet tutan Eda Kaya, DHKP/C üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı. Hâkimlik, Kaya’nın gözaltına alınırken attığı sloganları da suç delili olarak değerlendirdi. Eda Kaya’nın ikizi Seda Kaya ise 2 Temmuz’da silahlı örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklanmıştı. Eda Kaya, kardeşinin özgürlüğü için yaptığı her oturma eyleminde, darp edilerek gözaltına alınıyordu. Tek isteği, ikizi hakkındaki iddianamenin bir önce hazırlanmasıydı.

'O işkence görünce benim canım yanıyor'

Eda Kaya ve Züleyha Aybay, beş gün önce, Okmeydanı’ndaki Gençlik Federasyonu’na düzenlenen operasyonla darp edilerek gözaltına alındı. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde yaklaşık bir hafta gözaltında tutuldu. Kaya ve Aybay, 4 Mayıs’ta İstanbul 12. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Eda Kaya, hâkimlikteki ifadesinde suçlamaları reddetti. Derneğe gitme nedeninin kardeşinin tutuklanması olduğunu belirterek, “Kardeşimden haber alamıyorum. Bu nedenle oturma eylemi başlattım. Derneğe gittim çünkü arkadaşları ve avukatları için faks gönderiyordu. Hapishaneden eve faks gönderemediği için oraya gitmem gerekti. DHKP/C örgütü üyesi değilim” dedi. Avukatları Ahmet Mandacı da dosyada kısıtlama kararı olduğunu ifade ederek, “Bize bildirilen olaylar kapsamında savunma yapıyoruz. Sadece federasyon binasında yakalanmaları, atılı suça delil oluşturmaz. Öğrencidirler. Bir buçuk ay önce aynı yere baskın yapılmış, gözaltına alınanlar savcılıkça serbest bırakılmıştır. Aynı nitelikteki bu dosyada, savcı ifade bile almadan tutuklamaya sevk etmiştir” dedi.

Slogan attılar...

Hâkimlik, kuvvetli suç şüphesi, kaçma ve delilleri karartma şüphesi gerekçesiyle tutuklama kararı verdi. Kararda, kapıları çelik ve arkadan demir sürgülü olan Gençlik Federasyonu binasında arama yapıldığı, örgütsel propaganda yapan posterlerin, pankartların, dergilerin, kartvizitlerin bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin, yakalandıkları sırada “Yaşasın Devgençliler”, “İşkence yapmak şerefsizliktir”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganları attıkları, sonrasında da “Gözaltına alındınız ne yapmalısınız?” isimli kitapçıkta belirtildiği gibi hareket ettikleri ifade edildi.

‘Haberler gerçek dışı’

Kaya’nın avukatı Yaprak Türkmen de “Müvekkil, o anda orada olduğu için gözaltına alındı. Hakkında çıkan haberler ise tamamen gerçek dışı” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler