İMC TV muhabiri Refik Tekin vuruldu

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde ölü ve yaralıları almak için gidenlere açılan ateş sonucu aralarında İMC TV kamaramanı Refik Tekin’in de olduğu 12 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 20.01.2016 - 12:09
Abone Ol google-news

<video:467279>

Yaşananları anlatan İMC TV muhabiri Saadet Yıldız, 155’in aranarak ölü ve yaralıları almaya gidildiğini, ellerinde beyaz bayraklar olmasına rağmen ateş açıldığını söyledi. Yoğun ateş açıldığını, yerde beş yaralı gördüğünü, yaralılar arasında Tekin’in de olduğunu söyledi.

İMC TV muhabiri Refik Tekin'in hastaneye ulaştırıldığı ve sol ayağından yaralandığı öğrenildi. Hastanaye ulaşan diğer 5 yaralıdan 1'inin durumu ağır olduğu bildirildi.

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve beraberindekilerin Cizre Dağkapı Mahallesi'ndeki bir evin bodrumda mahsur olduğu ve taramanın devam ettiği öğrenildi.

İMC TV kamaramanı Refik Tekin ve beraberindekilere ateş açıldı - VİDEO

Polis tarafından üzerlerine ateş açıldığını belirten HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ‘’Yaralıları hastaneye götürürken polis tarafından üzerimize ateş açıldı. 12 kişi yaralandı. Şu anda yanımızda bulunan 3 yaralı arkadaşımızla Cizre’nin bir mahallesinde mahsur kaldık’’ dedi.

3 YARALIYLA MAHSUR KALDIK

12 Kişinin yaralandığı saldırıda olay yerinde bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız saldırıyla ilgili şu iddiaları söyledi: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin yaralıların hastaneye götürülmesi için tedbir kararı vardı. Ancak bu karar bir türlü uygulanmadığı için yaralılar hayatını kaybetti. Dünden beri yaralıları alınması için 112’yi aramamıza rağmen yaralılar hastaneye taşınmadı. Yaralıların hastaneye taşınması için sabahleyin Kaymakam beyi aradım. Kendilerine ulaşamayınca Kaymakam beyin üç telefonuna da mesaj atarak 20-25 kişilik bir grupla beraber cenaze ve yaralıları hastaneye götüreceğimiz yönünde bilgi verdim. 3 cenaze ile 4 yaralıyı yanımıza alarak hastaneye doğru yola koyulduk. Ancak Nusaybin Caddesi'nde polis üzerimize ateş açtı. Biri gazeteci 12 kişi yaralandı. Ağır yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şu anda yanımızda bulunan üç yaralı arkadaşımızla Cizre’nin bir mahallesinde mahsur kaldık. Bu yaralıların acil olarak hastaneye kaldırılması lazım."

 Sarıyıldız: Bu son konuşmamız olabilir

Sarıyıldız, "Cizre Halkı katliamdan geçiriliyor. Hiç kimseye çağrım yok. Çağrıya mı gerek var? Bu son konuşmamız olabilir" dedi.

HDP: Cizre’de ateş altında kalanlar için güvence alındı

Demirtaş: Yaralıları almaya giden gruba ateş açıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler