İnce: Yediğimin parasını ödedim

AKP’li eski başkan Koçal’ın “Yemeklerimizden o da yedi” dediği CHP’li İnce’den sert tepki: Yediğimin parasını ödedim.

Yayınlanma: 21.04.2014 - 21:43
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçmenlerine verdiği yemeğin bedelini belediyeye fatura eden ve kendisini “Yemeklerden o da yedi” diye suçlayan AKP’li eski Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’a, “Terbiyesizlik yapmasın. Karadenizliler gecesi nedeniyle verilen o yemeğe 30 bilet parası ödeyerek katıldık. Biz milletin, fakirin parasına tenezzül edecek kadar alçalmadık” sözleriyle yanıt verdi.

AKP’nin Yalova belediye başkan adayı ve eski başkan Yakup Koçal’ın, seçimden önce verdiği 984 bin lirası “yemek” bedeli de içinde olmak üzere toplam 1 milyon 143 bin liralık seçim harcamasını belediyeye fatura etmesinin ardından, “ödenmeyen” 613 bin liralık yemek faturası için belediyeye “haciz” gitmesine karşın basın toplantısı düzenleyerek CHP’lileri suçlaması dikkat çekti. Önce “Yemekleri yediler, CHP’lilere oy verdiler” diyen Koçal, önceki gün de 7, 14, 24 Mart ve 3 Nisan tarihli faturalar nedeniyle, yemek organizasyonunu yapan Kumsal adlı yemek firmasından belediyeye haciz kararı bildirilmesine karşın 10 Şubat’tan sonraki yemek bedellerini kendisinin ödediğini ileri sürdü. Koçal, bununla da yetinmeyip bu yemeklerden “protokol davetlisi” olarak CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin de yediğini söyledi.

Koçal’ın bu açıklamalarına, Yalova’da belediyeyi, yaptığı itirazlar nedeniyle CHP’nin kazanmasını sağlayan Grup Başkanvekili Muharrem İnce, sert tepki gösterdi. Koçal’ın sözünü ettiği yemeğin Karadenizliler gecesi nedeniyle düzenlenen bir etkinlik olduğunu belirten İnce, gece nedeniyle bilet satıldığını ve CHP olarak 30 bilet aldıklarını söyledi. Parasını da o dönem aday olan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın ödediğini belirten İnce, Koçal’a, “Terbiyesizlik yapma. Sen beni çevrendeki insanlarla karıştırma. Belediyenin paralarıyla seçim kampanyası yaptığını cümle âlem biliyor, kendine ortak arama, ‘Belediyenin paralarını seçim kampanyam için harcadım’ de ve özür dile” diye tepki gösterdi. Kendisinin böyle iftiralara maruz kalacaklarını bildiği için özellikle yemek parasını ödediklerini belirten İnce, “Biz milletin, fakirin parasına tenezzül edecek kadar alçalmadık” diye konuştu.

Yakup Bilgin Alkaş, diyorum

Koçal ile ilgili şimdilik belediyeye bırakılan yemek ve seçim malzemesi harcamalarını öğrenebildiklerini, ancak “müteahhitlerle” ilişkileri konusunda henüz “iz üzerinde” olduklarını belirten İnce, “Ona Yakup Koçal değil, Yakup Bilgin Alkaş, diyorum. Bunu Yalova’da herkes anlar” sözleriyle yüklendi. İnce, Koçal’ın, belediyeye “haciz” kararı aldıran yemek firmasının ortaklarıyla Koçal’ın Çınarcık’ta yemek yediklerinin de herkes tarafından bilindiğini belirterek “İleride daha çok şeyler çıkacak, belediye başkanımızın açıklayacağı belgeleri beklesinler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler