İnsanüstü direnç

Cannes Film Festivali’nde Altın Kamera ödülünü alan dram, İrlanda Cumhuriyet Ordusu üyesi Bobby Sands’in tutukevindeki olağanüstü savaşımını gerçekçi, etkileyici bir vurguyla betimliyor.

Yayınlanma: 08.05.2015 - 20:03
Abone Ol google-news

1981, Kuzey İrlanda. İngiliz Hükümeti politik tutuklulara ait tüm hakları geri almıştır. Belfast’taki Maze Tutukevi’nde İrlandalı Cumhuriyetciler, battaniye ve yıkanmama protestosuna başlarlar.

12 yıla mahkum olan Bobby Sands, tutukevinin insanlık dışı koşullarına kamu oyunun dikkatini çekmek için ölüm orucuna başlar. İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher medyada politik şiddet, politik baskı, politik cinayet yoktur açıklamaları yaparken Maze’deki İrlandalı tutuklulara tüm bunlar uygulanmaktadır.

Kararlı olduklarını göstermeleri gerektiğine inanan Bobby Sands, açlık grevi yapanların küllerinden yeni bir güçle doğacaklarını savunmaktadır. Bu süreç boyunca insanın aklı ve bedeni sınırsız noktalara dek gitmesine karşın Bobby ve dava arkadaşları haklarına kavuşuncaya dek geri adım atmayacaklardır.

12 Yıllık Esaret ve Utanç’ın yaratıcısı Steve McQueen, şiddet, vahşet, aşağılanma, öfke, düş kırıklığı temalarını benzersiz bir anlatımla aktarıyor.

İngiltere tarihinin en trajik ve en önemli olayını anlatan filmin Özel Bölümler’inde yönetmen Steve McQueen, oyuncular Michael Fassbender, Liam Cunningham, Stuart Graham’le söyleşiler, filmin yapımı, BBC tarafından hazırlanan Protestocuların Son Kozu adlı TV programı yer alıyor.

The Hunger (Açlık) Yön: Steve McQueen Oyn: Michael Fassbender, Liam Cunningham, Stuart Graham, Brian Mulligan, Laine Megaw / 2008, 96 dakika, BirFilm.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler