İş Sanat’ta Macaristan’ın Ulusal Orkestrası alkışlandı

İş Sanat’ta nisan programı Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası’nın şef Zoltan Kocsi yönetiminde keman sanatçısı Baiba Skride ile önceki akşam verdiği konserle başladı.

Yayınlanma: 03.04.2014 - 23:37
Abone Ol google-news

İş Sanat’ta nisan programı Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası’nın şef Zoltan Kocsi yönetiminde keman sanatçısı Baiba Skride ile önceki akşam verdiği konserle başladı. Dün akşam da Kocsi'nin hem şef hem de solist olarak verdikleri  konseri dinledik. Konserlerde seyirci orkestra ve solistlerin icrasına, sanatçılar da İş Sanat ve seyircisinin ilgi ve düzeyine hayran kaldılar.

Zoltan Kocsis’in 1997 yılından bu yana müzik direktörlüğünü yürüttüğü ve konserler de yönettiği topluluğa ilk gün Letonyalı keman virtüözü Baiba Skride eşlik etti. 2001 yılında Queen Elisabeth Yarışması birincisi olan, tekniği ve müziğe olan tutkusuyla günümüzün en parlak kemancıları arasında gösterilen Baiba Skride'in Beethoven keman konçertosu yorumu ve orkestranın Dvorak "Yen Dünyadan" senfonisi icrası büyük alkış aldı.

Orkestra dün akşam verdiği konserde, Mozart, Çaykovski ve Haydn’dan eserler seslendirdi. Zoltan Kocsis orkestrayı yönetmenin yanı sıra solistliği de üstlendi. 2003 yılında Debussy ve Ravel eserlerinin orkestrasyonunu içeren CD kaydıyla “Yılın En İyi Macar Klasik Albümü” ödülünü alan Kocsis yönetimindeki orkestra, aralarında Gidon Kremer, Gabor Boldoczki, Natalia Gutman’ın da bulunduğu ve Türk müzikseverlerin aşina olduğu seçkin müzisyenlerle verdikleri konserlerle tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler