İşçi sınıfının imtihanı

Yatağan Termik Santralı ve kömür işletmesinin özelleştirilmesine işçilerinin, işyerlerindeki direnişi sürüyor.

Yayınlanma: 03.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Santralın ve kömür işletmelerinin giriş ve çıkışını iş makineleriyle kapatan işçiler, önceki geceyi hem çalışarak hem nöbet tutarak geçirdi. İşçiler üretime ara vermedi. Direniş eylemleri, vardiyası biten işçiler tarafından devralındı. Zaman zaman halay eşliğinde türküler söyleyen işçiler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar ayakta kaldı.

Bazı işçiler, uyumak için nizamiye önündeki yeşil alanı tercih etti. Bazı işçiler de geceyi, direniş çadırında geçirdi. Havanın aydınlanmasıyla enerji ve maden işçileri, Tes-İş ve Madenİş sendikalarının getirdiği simit, ekmek, domates, zeytin, peynir ve çay ile kahvaltı yaptı. Burada açıklama yapan Maden İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, “Santralı talan ettirip bir saray daha yaptırmayız” dedi. Direnişi, “Türk işçi sınıfının imtihanı” olarak değerlendiren Girgin, “Hükümetin işçiye ve emekçiye karşı yaptığı baskı ve zulüm ortadadır. İşçisinden emekçisine, gazetecisinden, öğrencisine emekten yana olan herkes bir araya gelip bu mücadeleye destek vereceklerine inanıyoruz. Bunu Haziran direnişi gibi sürdürebilirsek, el ele olursak mücadeleden başarıyla çıkacağız” diye konuştu.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik de, şunları söyledi: “Yatağan’da yaşanan özelleştirme süreci ülkede bir ilktir. Özelleştirmeler 15 gün önceden ihale ilanı ile duyurulur. Bu ise ihale saatine sekiz saat kala duyurulmuş ve hemen ilandan kaldırılmıştır. Alıcı firma buraya gelirse içeriye almamakta kararlıyız. Bizler Yatağan halkı, enerji ve maden işçileri ile direnişimizi sürdüreceğiz. Yapılması gereken ne varsa yapacağız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler