İşçiler hak savaşında

Kadir Topbaş'ın sahibi olduğu Saray Muhallecisi'nden hukuksuz olarak işten çıkarılan işçiler dava açtı.

Yayınlanma: 10.03.2014 - 11:45
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) ve AKP İBB adayı Kadir Topbaş’ın sahibi olduğu Saray Muhallebicisi’nde tazminatsız olarak işten atılan 11 işçi haksız ve hukuksuz olarak işten çıkarıldıkları için mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar.

Kasım 2013 tarihinde Saray Muhallebicisi’nin Beyoğlu, Osmanbey, Palladium ve Cevahir şubelerinde çalışan 14 işçinin işine son verildi. Tazminatlarını alamayan ve işsizlik maaşı dahi almaları engellenen işçilerden 11’i Topbaş’ın haklarını vermesi istemiyle dava açtı. Bakırköy 12. İş Mahkemesi’nde 7 Mart günü görülen dava eksik belgelerin tamamlanması ve tanıkların dinlenmesi istemiyle dava 2 Mayıs tarihine ertelendi.

Saray Muhallebicisi’nden atılan işçiler tatil ve fazla mesai paralarını istedikleri için işten çıkarıldıklarını anlattılar. İşverenin çıkarma gerekçesi olarak “İşveren aleyhinde örgütlenmek”, “İşverene hakaret” ve “İşyeri huzurunu bozmayı” gösterdiğini anlatan işçiler haklarını sonuna dek arayacaklarını ve tehditlere boyun eğmeyeceklerini belirttiler.

5 yıldır aynı işyerinde çalıştığını belirten Halit Burgazlı, “Yasal olmamasına rağmen günde en az 12 saat çalışıyorduk, resmi tatil ve fazla mesai paralarımızı istememiz üzerine önce sözlü olarak uyarıldık. Bana konuşma ve yürüme engelli oğlum hatırlatılarak hakkımı aramamam gerektiği söylendi, tehdit edildim” dedi.

Burgazlı, işçilerin hakkını almak üzere avukat tutmalarının ardından 4857 sayılı İş Kanunu’nun 25. maddesine göre işten çıkarıldıklarını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler