‘IŞİD güç topluyor’

Kobani’de çatışmalar devam ediyor. YPG güçleriyle birlikte savaşa başlayan peşmergelerin komutanı Ahmet Gerdi, ‘IŞİD 500 militan daha getirdi’ dedi.

Yayınlanma: 03.11.2014 - 23:17
Abone Ol google-news

DİYARBAKIR-IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları 51. gününü geride bırakırken, geçen hafta Türkiye üzerinden Kobani’ye geçen peşmerge ve ÖSO üyeleri de IŞİD’e karşı YPG ile birlikte savaşıyor.Kobani’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Albay Ahmet Gerdi, IŞİD’e karşı birlikte  savaştıklarını ve ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin ise Kobani’de ağır silah ve cehpane görderdiği, Erbil’den yola çıkan konvoyun Türkiye üzerinden Kobani’ye geçeceği bildirildi. IŞİD’in Kobani’yi ele geçirmek için başlattığı saldırılar 51’inci gününü geride bıraktı. Geçen hafta Kobani’ye ulaşan peşmerge güçleri ile ÖSO mensuplarının YPG ile koordinasyon içinde operasyonlargerçekleştirdikleri bildirildi. Kobani’nin batısında kalan Türkiye içinden de gözlenebilen Tıl Şeir Tepesi ve çevresinde YPG, ÖSO bileşenlerinin oluşturduğu Burkan El Fırat Operasyon Birliği ile peşmerge güçleri, eşzamanı operasyon düzenliyor. YPG ve ÖSO birimleri, IŞİD mevzilerine ferdi silahlarla saldırı gerçekleştirirken, peşmergeler de ağır silahlarla IŞİD mevzilerini bombalayarak, destek verdi. Peşmergelerin, ağır silahların kullanılmasıyla ilgiliYPG’lileri de eğittiği belirtildi. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin bölgedeki peşmergelere ve YPG’lilere yeniden ağır silah ve cephane gönderdiği, Erbil’den yola çıkan silah konvoyunun yine Türkiye üzerinden Kobani’ye geçeceği belirtildi.

Gerdi: İlerleme kaydettik

Kobani’deki Peşmerge Güçleri Komutanı Albay Ahmet Gerdi, bölgede ilerlemekaydettiklerini belirterek, “Yanımızda getirdiğimiz ağır silahlarla teröristlerin hedeflerini sürekli bombalıyoruz. İlk günden itibaren bazı bölgelerde ilerleme kaydettik” dedi. ÖSO ve YPG ile birlikte operasyon birimi oluşturduklarını ifade eden Gerdi,“Birkaç köyde terör örgütü IŞİD ile çatışmalarımız devam ediyor. Peşmerge ve YPG güçleri birlikte savaşıyor. Yanımızda getirdiğimiz ağır silahlarla teröristlerin hedeflerini sürekli bombalıyoruz. İlk günden itibaren bazı bölgelerde ilerleme kaydettik. Bütün taraflarla ortak bir operasyon hazırlığı içindeyiz” diye konuştu. IŞİD’in bölgeye yeni birlikler gönderdiğini ifade eden Gerdi, “IŞİD militanları, ciddi bir hareketlilik içinde. Kobani sınırına 500 militan daha getirdiler ve bize yönelik 4 ağır saldırı düzenlediler. Ancak yenilgiye uğrayarak geri çekildiler” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler