IŞİD için Şanlıurfa'da medrese açmışlar

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nün, IŞİD’e yönelik operasyonunda şüphelilerin eğitim aldıkları ileri sürülen bir medreseye yönelik baskında 22 Suriyeli gözaltına alındı.

Yayınlanma: 13.01.2016 - 22:50
Abone Ol google-news

İstanbul Sultanahmet’te 10 kişinin öldüğü IŞİD’in canlı bomba saldırısının ardından IŞİD’e yönelik operasyonlar hızlandı. Şanlıurfa’da önceki gün IŞİD operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden pikolojik sorunları olan E.P’nin ‘canlı bomba’ olarak hazırlandığı belirlendi.

- ŞANLIURFA: Beykapısı Mahallesi’nde bulunan “Muhammedi Eğitim Şeyhülislam Medresesi” adı verilen avlulu eve operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan E.P’nin ‘canlı bomba’ olarak yetiştirildiği öğrenildi. 2 yıldır ‘Muhammedi Eğitim Şeyhülislam Medresesi’ adı altında çok sayıda kişiye eğitim veren şüphelilerin, Suriye’nin Rakka kentine gönderdikleri kişilerin 3 aylık bomba ve askeri eğitiminin ardından IŞİD saflarında savaştıklarını sağladıkları belirtildi.

- ANTALYA: Döşemealtı ilçesinde birçok adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda Rus vatandaşı olduğu belirtilen K.B., R.K. ve A.S. gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda IŞİD’e ait materyaller ile CD’ler ele geçirildi. Russia Today’in haberine göre TASS’a konuşan üst düzey bir Rus yetkilisi, gözaltına alınan üç Rusya vatandaşının terör bağlantısı olduğunu açıkladı. Yetkili üç kişiden birinin hem Rusya’da arandığını hem de hakkında uluslararası arama kararı bulunduğunu aktardı. Yetkili, diğer iki kişi hakkında ise, “Ortadoğu ülkelerinde eğitim görme isteklerini açıklayarak ülkeyi terk etmişlerdi” ifadesini kullandı.

- İZMİR: Buca ve Karabağlar’deki baskınlarda IŞİD’le bağlantılı olduğu öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler