IŞİD’den kaçan Türkmenlere: Seçimden sonra gelin

Hükümet bir yandan MİT TIR’larındaki ağır silahları Bayırbucak Türkmenlerine yolladığını savunurken, diğer yandan da sınıra yığılan Türkmenlere kapılarını açmıyor.

Yayınlanma: 06.06.2015 - 05:35
Abone Ol google-news

Sınıra gelen binlerce Türkmene, “seçim arifesindeyiz” denilerek geçişlerine izin verilmemesine sonunda Türkmenler de tepki gösterdi.

Suriye Türkmen Milli Hareket Partisi Başkan Yardımcısı Tarık Sülo, Kilis bölgesinden Türkmenlerin girişinin yasaklanmasını eleştirdi. Sülo “30 Mayıs Cumartesi sabahı IŞİD terör örgütünün Halep’in kuzeyinde yer alan Soran kasabasına saldırısı sonucu bu kasaba ve 8 Türkmen köyü işgal edildi. Bunun sonucunda 25 bin Türkmen ve Arap köylerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Türkmenler Türkiye’ye geçmek istediler ancak Türkiye seçim arefesinde olduğu için güvenlik gerekçesi ile Kilis Bölgesi’nden geçişlerine izin verilmiyor” dedi.

Kilis’in kapalı olması nedeniyle Türkmenlerin alternatif güzergah arayışına başladığını söyleyen Sülo şunları söyledi: “Afrin bölgesinden geçişlere göz yumulduğunu öğrenmeleri üzerine, bu bölgeye geçenler oldu. Bölgede insan kaçakçılığını PYD yapıyor ve kişileri 350 Lira karşılığında geçiriyor.”

Başbakanlık kaynakları ise Kilis sınırında birikme yaşandığını yalanlarken, olası yeni bir göç dalgası için hazırlıkların yapıldığını söyledi. Bölgede Kızılay’ın 20 bin kişilik çadır hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler