IŞİD'in siyahına karşı beyaz bayraklı miting

Türkiye’nin her yerinden Aleviler, zorunlu din dersine, eğitimin imam hatipleştirilmesine, Ortadoğu’daki katliamlara karşı çıkmak, Kobani ve Şengal’e destek vermek için Ankara’daydı.

Yayınlanma: 13.10.2014 - 09:36
Abone Ol google-news

CHP ve HDP’nin de desteklediği ve “Kerbela neyse Kobani odur” mesajı verilen “Alevi mitingi” provokasyon tehditleri altında başladı, olaysız bir şekilde  gerçekleştirildi. Miting öncesinde basın açıklaması yapan federasyon yetkilileri, alanda katliam yapılacağına dair tehdit mesajları aldıklarını belirtmiş, yine de miting kararından vazgeçmemişti.

IŞİD’in siyahına karşı beyaz bayrak Sabah saatlerinde Ankara Tren Garı’nın önünde buluşan binlerce Alevi, buradan Sıhhiye Meydanı’na doğru yürüyüş  düzenledi. “Faşizme karşı omuz omuza” sloganlarıyla başlayan yürüyüş, barışı simgeleyen beyaz bayraklarla gerçekleştirildi.

Beyaz bayrak taşınmasının nedeni, IŞİD’in katliam görüntülerinde militanların simsiyah giymesini protesto etmek gerekçesine dayandırıldı. Mitinge Dersim katliamında idam edilen Seyit Rıza’nın torunu Mehmet Tezel de katıldı. ‘Yok saymalara inat yürüyoruz’ Alanda toplanan binlerce Aleviye Hacı  Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez seslendi. Geçmez, konuşmasında şunları söyledi:

“Bütün yok saymalara rağmen yürüyoruz. Yüzyıllardır söylediğimiz şiar vardır ‘bir olalım asimilasyona hayır diyelim’ diye. Bizler olduğumuz gibi olmak  istiyoruz biz bunu söyledikçe inatla tersini yapıyorlar. ‘Sünni olma özgürlüğü’ diyorlar, çocuklarımıza faşizm uyguluyorlar. Gözünü Kobani’ye kapatanlar  bu IŞİD karanlığını besleyen Başbakan, Cumhurbaşkanı bugün senin komşun IŞİD’dir. Senin hayranlık beslediğin IŞİD komşundur. Bize ‘alanlara  çıkmayın’ diyorlar. Biz onlara karşı bugün alanlardayız. Sözümona sol diyenler bu birlikteliğin kurulmaması için her şeyi yaptılar. Beyaz bayraklarla çağırmamızın nedeni siyah giyip insanları katledenler içindir. Din üzerine bir kardeşlikten bahsediyorlar, biz asıl kardeşliği varlığın birliğinden buluyoruz. Bizi korkutanlara karşı daha çok haykıracağız. Milli eğitimde hak ihlallerine karşıyız bu eğitim sistemi IŞİD’çileri yarattı. Herkesi Türk ve İslam sayıyorlar. Kimse neden zorunlu fizik, kimya dersini konuşmuyor. Bu nasıl bir akıl tutulması. Bilimi bu kadar yok edebiliyor. Bunlara inat buradayız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler