İşkence beraat yolunda

İşkence yaptıkları iddiasıyla yargılanan dönemin Emniyet Müdür Yardımcısı ve İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürü'nün aralarında bulunduğu 6 polis memurunun beraatı istendi.

Yayınlanma: 21.10.2013 - 12:34
Abone Ol google-news

Taksim’de 2009’daki 1 Mayıs kutlamalarına katılan Öztürk AladaÄŸ (28) ve Naciye Kaplan’a (22) iÅŸkence yaptıkları iddiasıyla yargılanan dönemin Emniyet Müdür Yardımcısı ve Ä°stanbul Çevik Kuvvet Å?ube Müdürü Gökhan Özsavaş’ın da aralarında bulunduÄŸu 6 polis memurunun beraatı istendi. Öztürk Aladağ’ın, Tarlabaşı’nda yaklaşık beÅŸ maskeli polis tarafından yumruklandığı, coplandığı, yere yatırıldığı, tekme tokat dövüldüÄŸü, bir evin penceresinden kameraya kaydedilmiÅŸti. Naciye Kaplan’ın gözaltına alınışı da gazetelere yansımıştı. AladaÄŸ ve Kaplan, kayıt dışı bir ÅŸekilde tutuldukları BeyoÄŸlu Emniyet MüdürlüÄŸü’nde de darp edildiler. Vücutlarındaki darp izleri saÄŸlık raporuyla tespit edildi. Savcılığa dilekçe veren AladaÄŸ, “Döverken başımı kaldırıp baktığımda başıma vuruyorlardı. Ellerimiz arkadan kelepçeliydi. Oturmamıza izin verilmedi. Üzerimize su döktülerâ€? dedi. Naciye Kaplan da ÅŸu ifadeyi verdi: “Sokağın iki tarafında yüzleri maskeli 10’dan fazla polis sıkıştırdı. Coplandım, tekmelendim. Yerdeyken ayaklarıyla üzerime bastılar. ‘Kaç kiÅŸinin altına yatıyorsun’ gibi küfürler ettiler.â€?

‘Görüntüler yeterli deÄŸil’


SoruÅŸturmanın ardından haklarında dava açılan ÖzsavaÅŸ, çevik kuvvet ÅŸubesinde komiser yardımcısı Nuh Mete Damgacı’nın da aralarında bulunduÄŸu 6 polis memuru Ä°stanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Davanın 9. oturumunda duruÅŸma savcısı Ali Kaya esas hakkındaki görüÅŸünü açıkladı. 1 Mayıs’a katılan müdahillerin, gözaltında ve gözaltına alınırlarken iÅŸkenceye maruz kaldıkları iddiasıyla dava açıldığını anımsatan savcı, “Dosyaya sunulan gazete fotoÄŸrafları, televizyon görüntüleri ve güvenlik kamerası görüntülerinin çözümünde, müdahillerin sanıklar tarafından dövüldüÄŸüne iliÅŸkin teÅŸhise yeterli görüntü ve delil elde edilememiÅŸtirâ€? dedi. Savcı, müdahillere iÅŸkence eylemini gerçekleÅŸtiren asıl kamu görevlilerinin tespiti ve haklarında yasal iÅŸlem yapılması için suç duyurusunda bulunulmasını da talep etti. Dava, müdahil avukatının, mütalaaya karşı diyeceklerini bildirmesi için ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler