İstanbul Boğazı'nda tekne faciası

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkışı Rumeli Feneri açıklarında, kaçak göçmenleri taşıyan bir tekne battı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan son açıklamada ölü sayısının 22 olduğu bildirildi. Arama çalışmaları hala sürüyor.

Yayınlanma: 03.11.2014 - 09:14
Abone Ol google-news


İstanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkışında facia...

Rumeli Fener'inde içinde kaçakların bulunduğu belirtilen bir tekne battı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, teknede 40'a yakın kişi bulunuyordu. Sahil Güvenlik Komutanlığı, yaptığı son açıklamada ölü sayısının 22, kurtarılan kişilerin sayısının ise 6 olduğu açıklandı.

Yeni açıklamada,  "İstanbul Boğazı çıkışı 3 mil kuzeyinde içerisinde bir grup göçmenin bulunduğu bir teknenin battığı ihbarının alınmasını müteakip görevli 1 Arama Kurtarma Gemisi, 8 Sahil Güvenlik Botu, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik Uçağı tarafından başlatılan arama kurtarma faaliyetinde, 6 kişi sağ olarak kurtarılmış, 21 şahsın cansız bedeni denizden alınmıştır. Arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir" denildi.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada; "Bugün sabaha karşı tekne yan yatıyor. Denizin kenarına 3-4 mil mesafede Karadeniz de tekne içerisinde kesin rakamı bilmemekle beraber sadece sağ kurtulanların ifadesinden aldığımız bilgiye göre 43 kişi olduğu ifade ediliyor. 3 kişi mürettebat diğer 40 kişinin ise hepsinin Afgan uyruklu olduğunu söyleyemeyeceğim. Sadece 9 Afgan uyruklu pasaportu tespit edilmiş Diğerlerinin da Afgan uyruklu olduğu tahmin ediliyor" diye konuştu.

Bu arada, tekne faciasıyla ilgili olarak, savcılar harekete geçti.

"SÜREKLİ CESET TOPLANIYOR"

Bölgeden CNN Türk yayınına katılan bir balıkçı ise yaptığı açıklamada, "Sürekli ceset toplanıyor" dedi. Kurtarılan kişilerin verdiği bilgiye göre, teknede yasa dışı yollardan yurda gelen yaklaşık 40 kişinin bulunduğu, ölenler arasında kadın ve çocukların bulunduğu öğrenildi.

CESETLER SARIYER'E GETİRİLDİ

Yaşamını yitirenlerden bazılarının cesedi Sarıyer'deki Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı limanına getirildi. Buraya gelen savcı ve jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin incelemeleri sürüyor.

Öte yandan Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı limanına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 4 cenaze aracının da geldiği görüldü.

"12'Sİ ÇOCUK 40 KİŞİ..."

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nda kaza yapan teknede 12'si çocuk toplam 40 kaçağın bulunduğunun tahmin edildiğini bildirdi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sabaha karşı, Rumeli Feneri açıklarında içinde kaçakların bulunduğu bir teknenin battığı ihbarının yapılmasıyla hızlı tahlisiye botlarının bölgeye intikal ettiği, Sahil Güvenlik Komutanlığının koordinesinde arama-kurtarma çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Açklamada, saat 08.00'den itibaren kazazedelerin Rumeli Feneri istasyonuna getirilmeye başlandığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Edindiğimiz bilgilere göre teknede, 12'si çocuk toplam 40 kaçak göçmenin bulunduğu tahmin edilmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze bağlı hızlı tahlisiye botları arama-kurtarma çalışmalara devam etmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler