İstanbul'da bomba alarmı

Paris’teki terör eylemlerinin ardından İstanbul’da da bombalı saldırı paniği yaşandı. Başakşehir ve Küçükçekmece’de iki bomba düzeneği bulunarak etkisiz hale getirildi. Okmeydanı’nda bir köprüde ses bombası patlatıldı.

Yayınlanma: 10.01.2015 - 21:34
Abone Ol google-news

Dolmabahçe Sarayı ve Sultanahmet’teki Turizm Polisi Şube Müdürlüğü’ne yönelik saldırıların ardından İstanbul’da bomba paniği yaşanmaya başladı.

Başakşehir’de bir alışveriş merkezinin önünde dün sabah saatlerinde çakmak gazı tüplerine sarılı el yapımı bomba bulundu. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, alışveriş merkezinin önündeki caddeyi güvenlik şeridiyle trafiğe kapattı. Bomba uzmanı ekipler inceledikleri cismin el yapımı, basınç etkili ve parça tesirli bomba olduğunu tespit etti. Polis, bombayı etkisiz hale getirdikten sonra üzerine sarılı olan çakmak gazı tüpleriyle birlikte detaylı olarak incelemek üzere emniyete götürdü.

Aynı saatlerde Küçükçekmece Sefaköy Halkalı Caddesi’nde bir dershanenin önünde şüpheli paket alarmı yaşandı. Kırmızı renkte çakmak gazı kutusu gören vatandaşlar durumdan şüphelenerek polisi aradı. Olay yerine gelen bomba uzmanı ekipler çakmak gazı kutusunu fünye ile kontrollü bir şekilde patlattı. Patlama sırasında alevler yükseldi.

İstanbul’da önceki gece de bomba ihbarları yüzünden hareketli saatler yaşandı. Okmeydanı ile Kâğıthane Talatpaşa Mahallesi’ni birbirine bağlayan Talatpaşa Köprüsü’ne gelen bir grup, saat 22.00 sıralarında köprü üzerine ses bombası attı.

Patlama nedeniyle çevredekiler büyük korku yaşadı. Grup civardaki metrobüs durağı girişinin de bulunduğu köprü üzerine iki paket bırakarak kaçtı. Paketler bomba imha uzmanları tarafından fünyeyle kontrollü şekilde patlatıldı. Paketlerde herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı. Ekiplerin çalışmaları sırasında polis helikopteri bölgede devriye uçuşu yaptı. Talatpaşa Köprüsü’ndeki şüpheli paketler imha edildiği sıralarda bir ihbar da Örnektepe Metrobüs Üst Geçidi’nden geldi. Olay yerine gelen bomba uzmanları bırakılan paketi fünyeyle patlattı. Patlatılan pakette herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadığı öğrenildi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler