İzmir’de 24 Haziran provası

İzmir'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Konak ilçesi Alsancak Semti'ndeki Gündoğdu Meydanı'nda coşkuyla kutlandı. DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko, DİSK kortejinin önünde yürüdü.

Yayınlanma: 01.05.2018 - 14:26
Abone Ol google-news

<video:967254>

1 Mayıs İzmir’de geniş katılımla ve renkli görüntülerle kutlandı. Toplumun hemen her kesiminden gelenlerin doldurduğu Gündoğdu Alanı, 24 Haziran seçimlerine yönelik mesajlar verdi.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk-İş tarafından düzenlenen İzmir’deki 1 Mayıs buluşması, örgütlerin Konak, Cumhuriyet Alanı, Konak Pier Önü ve Alsancak Limanı’nda toplanmalarıyla başladı. Daha sonra kortejler, polisin geniş güvenlik önlemleri altında Gündoğdu’ya doğru yürüyüşe geçti. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, katılımcıları 3 aşamalı kontrolün ardından alana aldı. DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın 2. güvenlik kontrolünden geçişi sırasında polisle sendika üyeleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Sendikacılar polisin sert tutumunu kısa süreli oturma eylemi yaparak protesto ettiler. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın araya girmesi ve polisle görüşmesinin ardından gerginlik sona erdi.

Alanda meslek örgütleri, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin yanı sıra, geçen yıllarda olduğu gibi Somalı maden işçileri, yörükler, anarşistler, OHAL mağdurları da yer aldı. İzmir’den milletvekili adayı olmak için geçen günlerde DİSK Başkanlığı’ndan ayrılan Kani Beko da, DİSK pankartı arkasında, izleyicilerin en ön sırasında yer aldı. CHP’li milletvekilleri, yerel yöneticiler de işçilerle bayramı birlikte kutladı.

Ortak mücadele

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve ilçe belediye başkanlarıyla birlikte geldiği alanda, katılımcılarla bol bol özçekim yaptılar. 1 Mayıs’ı kutlayan Kocaoğlu, “Dileğimiz, 24 Haziran seçimlerinin de hem emekçilerin hem de Türkiye’nin kurtuluşu olmasıdır. Bu dilekle tüm emekçi kardeşlerimin İşçi Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Kocaoğlu’nun vurguladığı 24 Haziran seçimleri, mitingin genel havasına da hakimdi. Gerek sahnede yapılan konuşmalarda, gerek atılan sloganlarda, gerekse taşınan pankartlarda, AKP iktidarının “gidici” olduğu anımsatıldı, birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Demirtaş’a selam

Tertip Komitesi adına konuşan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın OHAL’de grev yapılmasına engel oldukları yönündeki sözünü anımsatarak, “Anayasayı, uluslararası sözleşmeleri OHAL’i fırsata çevirerek çiğneyenler yargı önünde hesap vermekten kurtulamayacaklar” dedi.

1 Mayıs buluşmasında, bebeğiyle hapse giren Ayşe Öğretmen, üniversitelerinden atılan ya da cezaevinin yolunu tutan öğrenciler, Selahattin Demirtaş’a da selam gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler