İzmir'de Madımak anmasına polis müdahalesi

Sivas'ta 21 yıl önce Madımak Oteli'nde 33 aydının katledilmesini protesto etmek ve anma düzenlemek isteyen yurttaşlara güvenlik güçleri müdahale ederek, 9 kişiyi göz altına aldı.

Yayınlanma: 02.07.2014 - 21:06
Abone Ol google-news

 

İzmir'de son aylarda yürüyüş ve gösterilere sert müdahale etmesiyle tepkiler çeken güvenlik güçleri yine Sivas anma ve matem yürüyüşüne izin vermeyerek müdahalede bulundu.

Alevi Bektaşi Federasyonu İzmir Bileşenleri tarafından yapılan çağrı üzerine saat 19.30'da Basmane Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grubun Konak Meydanı'na kadar anma yürüyüşü yapmak istemesi üzerine, güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Geleneksel yürüyüş yolu olan Gazi Bulvarı, 3 TOMA, onlarca çevik kuvvet ve sivil polisle barikat kurularak 'yürüyüş güzergahı olmadığı ve trafiği engellendiği' gerekçesiyle kapatıldı. Grubun basın toplantısı yapıp dağılmaları anons edildi. İki saate yakın bekleyişin ardından 'trafiğin tıkanması' gerekçesiyle polis basınçlı su, gaz bombalarıyla guruba müdahale ederek 9 kişiyi göz altına aldı.

Müdahale sırasında özellikle yeleksiz sivil polislerin, gözaltılara tepki gösteren yurttaşlara sert tavırları da dikkat çekti.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler