İzmir'de 'Madımak'tan dönüldü

Türkiye'nin içinde bulunduğu gergin ortam, İzmir'de az kalsın yeni bir Madımak katliamına neden oluyordu. HDP Karabağlar İlçe Binası'nı ateşe vermek isteyen grup, güçlükle önlendi. Binada mahsur kalanlar kurtarılırken, olayda sadece 1 polis hafif yaralandı.

Yayınlanma: 09.09.2015 - 23:15
Abone Ol google-news

Terör protestoları sırasında HDP binalarına yönelik saldırılara İzmir de bir yenisi eklendi. Ellerinde Türk bayrağı olan bir grup Yıkık Cami semtindeki HDP Karabağlar ilçe binasının önünde toplanarak PKK karşıtı sloganlar attı.Grup daha sonra binanın önünü ateşe verdi ve ilçe binasıyla yanındaki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'yle bazı işyerlerinin camlarını kırdı.

Bu sırada HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, Tvitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarda ilçe binasında çok sayıda partilinin mahsur kaldığını yazdı. Bazı partililerde de içeride yaklaşık 35 kişinin bulunduğunu öne sürdü.

Daha sonra olayı duyan ve yörede oturan Kürt kökenli çok sayıda yurttaş, ilçe binasının önüne gelmek istedi. Grupları karşı karşıya getirmemeye çalışan polis, biber gazı ve tazyikli sularla müdahale etti. Taşlı, sopalı, havai fişekli saldırının ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Biber gazından ve tazyikli su nedeniyle çevrede yaşayan çok sayıda yurttaş da zarar gördü.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler