İzmir'den Cumhuriyet'e destek seli

Gazetemiz genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcimiz Erdem Gül’ün tutuklanması, İzmir’de yapılan kitlesel basın açıklamalarıyla protesto edildi.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 15:37
Abone Ol google-news

Gazetemiz İzmir bürosu önündeki ilk buluşmada, meslektaşlarımız yer aldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi üyeleri ile çok sayıda gazetecinin katıldığı eylemde, ortak basın metni İGC Başkan Yardımcısı Murat Atilla tarafından okundu. Açıklamada, “Gazeteciler yaptıkları haberler nedeniyle terörist ve casus olarak suçlanamaz. Siyasal ve talimatlı yargı kararıyla, anti demokratik basın özgürlüğe aykırı tutuklamalara ,gözaltılara ve baskılara son verilmelidir” denildi.

Gazetemiz Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık da “Türkiye’de basın faşist düzenlerde görülecek düzeyde baskı ve sansür altındadır. Talimatlı tutuklamalar dönemi başladı. Bizim arkadaşlarımız ne casustur ne de hain. Sadece görevlerini yapmışlardır. Cumhuriyet gazetesi yıllardır mücadele ediyor. Bu yolda yazarlarımız canlarını verdi, içeride yattı. Fakat özgürlük mücadelesi hiçbir zaman bitmeyecektir. Bu yeni dönemde de özgürlük mücadelemiz sürecek” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de, “Arkadaşlarımız Can ve Erdem bizim onurumuzdur” diyerek başladığı konuşmasında, “Kini kendine yönetim biçimi edinen, demokrasiyi özgürlükleri insan haklarını, hukuku yok eden anlayış arkadaşlarımızı Silivri zindanlarına atmıştır... Onları cezaevine atan hakimin yaptığı kötülüklerden dolayı yurt dışına kaçıp gideceği günleri de göreceğiz. Adalet herkese lazım olacak” diye konuştu.

TGS İzmir Şube Başkan Halil Hüner de, gazetecilerden terörist yaratılamayacağını vurgulayarak, “Yaratılan yandaş basın nedeniyle gazetecilere güven duygusu yüzde 17’lere kadar geriledi. Özgür basın olmasa bu oran yüzde 5-6’lara gerileyecek” dedi.

 

CHP VE HDP DE YANIMIZDA

Daha sonra CHP ve HDP İzmir il örgütleri de büromuz önünde tutuklamaları protesto etti.

CHP’nin basın açıklamasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Bedri Serter’in yanı sıra milletvekilleri, ilçe başkanları ve yöneticiler de katıldı.

“Özgür basın susturulamaz, baskılar bizi yıldıramaz, Erdoğan gidecek başka yolu yok” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Serter, “Faşizan düzenin sonuçlarından birini daha karşımızda görmekteyiz” dedi.

HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur da, baskının sadece Cumhuriyet Gazetesi’ne değil tüm ülkeye yapıldığını söyledi.

Bu arada gazetemize destek veren kitle içinde yer alan Eski CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, haber alma hakkı engellendiği için Can Dündar ve Erdem Gül’ü tutuklayanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Büromuz önündeki eyleme, İzmir Emek Barış ve Demokrasi Güçleri üyeleri, EMEP, Halkevleri, Komünist Parti üyeleri de yoğun katılımla destek verdi. Platform tarafından ayrıca “Cumhuriyet Gazetesi yalnız değildir” yazılı pankart açıldı.

Akşam da Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Alsancak Sevinç Pastanesi önünde yaptıkları eylemle gazetemize destek verdi.

Öğrenci Kolektifleri de yine Alsancak’ta gazetemizle dayanışma için Cumhuriyet Gazetesi sattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler