Kabacalı son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci, yazar, araştırmacı ve gazetemizin eski yazarlarından Alpay Kabacalı dün son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 17.04.2014 - 20:23
Abone Ol google-news

Gazeteci, yazar, araştırmacı ve gazetemizin eski yazarlarından Alpay Kabacalı dün son yolculuğuna uğurlandı. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören Kabacalı Doğancalar’daki Çakırca Hasan Paşa Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenazeye aralarında başta eşi İffet Kabacalı, çocukları Ekin Kabacalı ve Başar Kabacalı olmak üzere Yaşar Kemal, Ali Sirmen, Eray Canberk, Egemen Berköz, Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz, PEN 2. Başkanı Halil İbrahim Özcan, Gazeteciler Cemiyeti BaşkanıTurgay Olcayto, Turhan Günay, Öner Ciravoğlu, Songül Özkan, Yaşar Miraç, Osman Şahin, Osman Arolat, Ayşe Semiha Baban, Fahri Aral, Tülay Güngen, Cavit Nacitarhan, Mustafa Bilgin, Hayri Erdoğan, Cengiz Bektaş, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Bülent Yener, Turgut Çeviker’in de aralarında olduğu yazarlar, şairler, yayıncılar ve gazeteciler katıldı.

Turgay Olcayto, Alpay Kabacalı için “Çok üretkendi. Çalışkan ama son derece de mütevaziydi. Kendini ön plana çıkarmayı hiç istemedi. Kaybı hem edebiyat çevreleri için hem siyasi tarihimiz için üzücü. Ben de ayrıca kişisel olarak bi dostumu kaybettiğim için çok üzgünüm”derken Halil İbrahim Özcan da “Alpay Kabacalı birlikte çalıştığım insanlar arasında en seçkin kişiydi. Yaşar Kemal ona ‘Atom Karınca’derdi” dedi. Mustafa Köz ise “İnceleme, araştırma kültürün yoksul çocuğu aslında. O boşluğu böyle çalışkan insanlar doldurabilir. Alpay Kabacalı yaptığı kitaplarla edebiyatın ve Türkiye kültürünün o zeminini bize taşıdı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler