Kaç-Ak Saray'a 280 TIR ithal ağaç

Yurt içi ve yurt dışında maliyeti ve büyüklüğüyle tartışma yarana Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bahçe peyzajı için de Almanya'dan 280 TIR ıhlamur, gürgen ve çınar ağacının getirtildiği ortaya çıktı. İtalya'dan da ithalat yapıldığı belirtilirken, bazı ağaçların tanesinin 5 bin Euro'ya mal olduğu bildirildi. Ağaçların bir bölümü tutmadığı için paralar boşa gitti.

Yayınlanma: 22.11.2014 - 21:13
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçe peyzajı için gerekli ağaçların önemli bir kısmı, Almanya’nın Nettetal kasabası yakınlarındaki Kaldenkirchen’den getirtildi. Ağaçların 280 TIR’la taşındığı öğrenildi. Kaynaklar yalnızca Almanya’dan değil İtalya’dan da saraya ağaç getirildiğini, ağaçlardan bazılarının tanesinin 5 bin Avro’ya mal olduğunu bildirdi.

Hollanda sınırında 550 hektarlık alanda ağaç ve bitki yetiştiren peyzaj şirketinin sahibi Dieter Lappen, Funkhaus Europa adlı Köln radyosuna verdiği demeçte, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için 280 TIR ıhlamur, gürgen ve çınar ağacı yolladıklarını belirtti.

Sipariş vermeden önce sarayın mimarının Kaldenkirchen’e gelip bahçe peyzajına uygun ağaçları seçtiğini anlatan Lappen, 10 yıldır Türkiye ile iş yaptıklarını da sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında Alman medyasında da genişçe yer verilen tartışmalarla ilgili olarak da Lappen, “Siyaseti başkaları yapıyor, biz hizmet sektörüyüz” dedi. Sarayla ilgili yurtdışından çok sayıda ağaç ithal edildi.

Bu ağaçların bazıları tanesi 5 bin Avro’ya mal oldu. Ağaçların bir bölümü tutmadığı için paralar boşa gitti. Kaynaklar yalnızca Almanya değil İtalya’dan da ağaç ithal edildiğini belirtirken sayı hakkında bilgi vermedi.

Olimpiyattakinden bile fazla ağaç Lappen’in şirketi Soçi’de düzenlenen kış olimpiyatlarına ise sadece 100 TIR ağaç ve bitki ihraç etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler