Kadın Hayatlarını Yazmak sempozyumu

Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı işbirliğiyle 19 – 20 Nisan günleri 9.30- 18.00 saatleri arasında "Kadın Hayatlarını Yazmak: Oto/Biyografi, Yaşam Anlatıları, Mitler ve Tarih Yazımı" konulu uluslararası sempozyumuYeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Rektörlük binasında düzenliyor.

Yayınlanma: 17.04.2014 - 20:49
Abone Ol google-news
Sempozyuma ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Brezilya, Çekoslovakya, Fas, Fransa, Gana, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İrlanda, İskoçya, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, İzlanda, Kamerun, Kanada, Litvanya, Macaristan’ın da olduğu 5 kıtadan yaklaşık 200 araştırmacı katılacak. Katılımcılar, "kadın hayatlarını yazmak" alanında yaptıkları çalışmaları, yeniden gün ışığına çıkardıkları kadınları, birbirinden ilginç yaşam deneyimlerini paylaşacak.
 
Sempozyum da tarihi kadın karakterlerin edebi, sanatsal ve bilimsel metinlerde kaleme alınışı; feminist/kadın oto/biyografik yazını; kadın tarihi yazımında teori ve yöntem; tarih yazımı ve yaşam anlatıları yazımında etik; küresel, ulusal ve bölgesel ölçekteki kadın-merkezli mitolojiler; feminist/kadın anı-hatıratında yer alan erkekler de dahil olmak üzere çok geniş ve disiplinlerarası kadın hayatları yazımı alanından bildiriler sunulacak. Etkinlik kapsamında yüzyılı aşan bir süreç boyunca kadınlarla ilgili Türkiye'de yazılmış, biyografi, otobiyografi ve anı kitap kapaklarından oluşan Reha İsvan'dan, Fatma Aliye'ye, Duygu Asena'dan Nüzhet Gökdoğan'a kadar uzanan 100 kadının kitap kapaklarındaki fotoğrafları sergilenecek.
 
Açılışını Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç, Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Feroz Ahmad, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı  Başkanı Doç. Dr. Işıl Baş’ın yapacakları sempozyumun Açış Konuşması’nı “Kadın Otobiyografilerini Okumak ve Yazmak: Farklılık Fark Yaratır” başlığıyla İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatmagül Berktay yapacak.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler