Kalemler barış için

CHP Konak İlçe örgütü Cizre ve Yozgatlı çocuklara “ Bir Defter, Bir Kalem, Bir Silgi” kampanyasında üç günde 1500 paket hazırlandı.

Yayınlanma: 15.09.2015 - 13:16
Abone Ol google-news

Konak CHP İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak “Silahların gölgesinde ve yoksullukla boğuşan çocuklarımız için, onlara dokunabilmek için bu kampanyaya başladık. Paketin içindeki defterlerdeki yapraklar yeniden kardeşlik, birlikle dolacak, kalemle barışı yazacağız, silgiyle savaşı sileceğiz” dedi.

Son zamanlarda yaşanan terör olaylarının, doğal afetlerin ve çocuk ölümlerinin duyguların yitirilmesine yol açtığını, birlik ve beraberliğe daha fazla sahip çıkılması gerektirdiğini belirten Başak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hopa ilçemize de yardım paketi gönderecektik, ancak ilçe başkanımızın' yeteri kadar yardım geldi, başka bir yere gönderin' ricası üzerine bizlerde Yozgat'ta yoksulluk içindeki çocuklarıma bu yardımları ulaştıralım dedik. İzmir'den Cizre ve Yozgat'a, Türkiye'nin bir ucundan öteki ucuna birliğimizi, duygularımızı, beraberliğimizi hissettirmek amacıyla bu kampanyayla dokunmak istedik. Gelinen manzarada Mustafa Kemal'in cumhuriyeti bu değil. O'nun hayal ettiği Türkiye bu değil. Oysa onun ilkeleri altında daha fazla birlik ve beraberlik içinde, yurttaşlık bilinciyle buluşmamız gerekiyor. Kimseyi ötekileştirmeden, Türkiye'de yaşayan herkese kenetlenmek gerekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler