Kameralar yine çalışmıyormuş!

Hacı Lokman Birlik soruşturmasında savcılık kamera kayıtlarını istedi, ancak ilgili kurumlar kameraların arızalı olduğunu savunarak ellerinden görüntü olmadığını belirtti.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 23:09
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Dicle Mahallesi’nde 3 Ekim gecesi saat 02.00 sıralarında polisle girdiği çatışmada öldürülen Hacı Lokman Birlik’in cenazesinin polis aracının arkasına bağlanarak sürüklenmesiyle ilgili soruşturmada kamera skandalı yaşandı. Birlik ailesinin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturmada Şırnak Emmiyet Müdürlüğü’nden bölgede görev yapan zırhlı araçların kamera kayıtları istendi. Şırnak Emniyet Müdürlüğü, bölgede görev yapan “73 A...” plakalı aracın Beytüşşebap ilçesinde görevli olduğunu, bu yüzden görüntü alınamadığını ileri sürdü. Savcılık, Birlik’in vurulduğu yerden cenazesinin sürüklendiği yere kadar olan bölgedeki kurumlar ve esnaftan güvenlik kameralarının kayıtlarını istedi. Kurumlar olay gecesi elektrik kesintisi yaşandığını ve kameraların arızalı olduğunu savunarak ellerinde görüntü olmadığını belirtti.

 

30’a yakın polis var

Görgü tanıklarının Hacı Birlik’in yaralı olarak yakalandığı ve infaz edildiğini söylediğini, Birlik’in 28 kurşunla vurulmasının da bu bilgiyi desteklediğini anımsatan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, “Hacı Birlik’in vurulduğu yerin hemen arkasında 112 acil servis ve diş polikliği var. Vurulduğu ve sürüklendiği yer arasında Ziraat Bankası ve onlarca esnafın güvenlik kameraları var. Milletvekili Leyla Birlik esnaftan Hacı Lokman’ın sürüklenme görüntülerini kendisi alarak savcılığa teslim etti. YouTube’da paylaşılan 2 ayrı görüntüde Hacı Lokman’ın cenazesine nasıl işkence yapıldığı ortada. Görüntülerde 30’a yakın polis var” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler