Kanada Başbakanı Trudeau'ya Kaz Dağları çağrısı

Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Kanadalı Alamos Gold şirketinin Çanakkale Kaz Dağları'ndaki maden faaliyetlerini durdurması için Kanada Başbakanı Justin Trudeau'dan yardım istedi. Siyanürlü madencilik faaliyetlerinin durdurulması için Trudeau'ya sunum yapmaya hazırlanan Baraner, Trudeau ailesiyle tanıştığını, sunum için girişimlere başladığını duyurdu.

Yayınlanma: 01.08.2019 - 08:57
Abone Ol google-news

Duayen turizmci Hüseyin Baraner, sunumda gündeme getireceği konuları Cumhuriyet ile paylaştı. Şirketin siyanürlü maden arama faaliyetlerinin Çanakkale'nin su kaynaklarına ve doğasına zarar verdiğini vurgulayan Baraner, "Madencilik, hidrojen ve siyanür kullanılarak yapılıyor ki bu da çevreyi ve tüm içme suyumuzu kirletecektir. Böylece, Kanada’nın adının dahil olduğu, aynı zamanda Kanada ile Türkiye arasındaki dostluğa da zarar verecek büyük bir doğal felaket meydana gelecektir." dedi.  



Yaşanan doğa katliamının durdurulması için Trudeau'ya çağrı yapan Baraner, "Sizden tüm nüfuzunuzu ve emrinizde olan tüm imkanlarla bu konuyu araştırmak için kullanmanızı ve Türkiye'deki bir Kanada firması tarafından altın madenciliğinin neden olacağı doğal felaketi durdurmaya çalışmanızı rica ederiz. Bunun Kanada-Türkiye dostluğu üzerinde çok olumlu bir etkisi olacağından eminiz. Çanakkale halkına yardım eli uzatırsanız çok mutlu oluruz. Ayrıca sizi, ailenizi ve hükümetinizin tüm üyelerini Çanakkale'ye davet ediyoruz. Sizi misafirimiz olarak ağırlamak ve size yeni kurulan Truva Müzesi'ni göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler