Karanlık cinayet

Karanlık ellerin kışkırtması karşılık buldu: Okmeydanı’nda Burakcan Karamanoğlu yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 14.03.2014 - 03:00
Abone Ol google-news

Okmeydanı’nda polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın cenazesinin ardından çıkan olaylar, önceki akşam Okmeydanı’nı savaş alanına çevirdi. Berkin Elvan için barikat kurarak ateş yakan sol görüşlü gruba, kendilerine “Kasımpaşa 1453” adını veren bir grubun organizasyonuyla toplanan sağcı bir grup, tekbir getirerek saldırdı. Bunun üzerine sol görüşlü gruptakiler de taş ve havai fişeklerle karşılık verince,bir süre sonra karşılıklı silahlar kullanıldı. Yaklaşık 2 saat süren çatışmada Burakcan Karamanoğlu 9mm’lik mermi ile başından vurularak öldü, Hüseyin Taşbaşı (31) ve Ramazan Gün ise hafif şekilde yaralandı. Polis olay yerine yaklaşık 2 saat sonra gelirken, olayların yaşandığı Fatih Sultan Caddesi’ndeki aydınlatma ışıkları olaylardan yaklaşık 3 saat önce söndürüldü.Yasadışı DHKC örgütü tarafından, dün internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, olay öncesinde her iki grup tarafından silah kullanıldığı belirtilerek saldırı üstlenildi.

Berkin Elvan’ın cenazesinin ardından Taksim’e yürümek isteyen gruplara polislerin Kurtuluş ve Osmanbey’de müdahale etmesinin ardından bir grup, önceki gün akşam saatlerinde Okmeydanı Anadolu Kahvesi ve Yolağzı durağında barikat kurup ateş yakarak beklemeye başladı. Bunun üzerine saat 21.00 sıralarında Çeşme durağında toplanan “Kasımpaşa 1453” isimli bir grup da, ağızlarını ve yüzlerini kapatarak ellerinde sopa ve taşlarla tekbir getirmeye başladı. Grubun toplanmasıyla birlikte Fatih Sultan Caddesi üzerindeki aydınlatma ışıkları söndürüldü. Bu sırada çok sayıda kişi bölgede yayılan “PKK’liler saldırıyor” sözleri üzerine ellerinde sopa ve bıçaklarla sokağa çıktı. Sayıları yaklaşık 150 kişiyi bulan gruptakiler tekbir getirerek “Apo’nun p.ç’leri, yıldıramaz bizleri” sloganları attı. Sol görüşlü gruptakilerde “Berkin Elvan onurumuzdur”,“Berkin’in hesabı sorulacak” sloganları ile karşılık verdi.

Geç kalan müdahale

Bunun üzerine sağ görüşlü gruptakiler taş atarak saldırdı. Diğer grup da taş, molotof kokteyli ve havai fişeklerle karşılık verdi. Bir süre sonra her iki gruptan da silah sesleri duyulurken açılan ateş sonucunda Burakcan Karamanoğlu başına isabet eden kurşunla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Burakcan’ın vurulmasının ardından yaklaşık 2 saat sonra olay yerine gelen polis, zırhlı araçlarla Yolağzı durağında bekleyen gruba gaz bombaları ve plastik mermi ile müdahale etti. Zırhlı aracın arkasından gelen sağ görüşlü eylemciler, taş ve sopalarla saldırdı. Polisin sağ görüşlü gruba yönelik hiçbir müdahalede bulunmaması ise dikkat çekti. Bu arada Dörtyol bölgesindeki CHP seçim irtibat bürosuda tahrip edilerek yakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler