Kartal'ın gecesi

Ankaraspor'u deplasmanda 4-1 mağlup eden Beşiktaş, lider Sıvasspor'un da sahasında Belediyespor'a 2-1 mağlup olması üzerine sezonun bitimine 3 hafta kala zirveyi ele geçirdi...

Yayınlanma: 09.05.2009 - 16:32
Abone Ol google-news

Mücadeleye istekli başlayan Beşiktaş, etkili ataklarına rağmen gol için 29. dakikayı bekledi. Bu dakikada Delgado’nun asistinde ceza alanı içinde sağ çaprazdan çok sert vuran Holosko, Kartal’ı öne geçirdi: 1-0. İlk yarı bu skorla tamamlandı. Karşılaşmanın 2. devresine iyi başlayan taraf yine Kartal oldu ancak gol ev sahibi Ankaraspor’dan geldi. 61. dakikada sahne alan Ediz, skora denge getirdi: 1-1. İnce hesapların yapıldığı kritik dönemde puan kaybına tahammülü olmayan Kartal, 71. dakikada İbrahim Toraman ile nefes aldı. Üst üste kullanılan 4’üncü kornerde ceza alanının sağında kendini unutturan Toraman, sağ ayak içiyle topu ağlara gönderdi: 2-1. Golden sonra da etkinliğini sürdüren Siyah-Beyazlı ekip, 88. dakikada Bobo ile farkı 2’ye çıkardı: 3-1. Maçın bu skorla biteceği düşünülürken 90 +1’de bu kez Tello sahne aldı, fark 3’e çıktı: 4-1.  Beşiktaş, bu galibiyetle sezonun bitimine 3 hafta kala 16 haftadır Süper Lig’in zirvesinde hüküm süren Sıvasspor’dan liderliği devraldı.

Günün diğer maçlarında şu sonuçlar alındı: Sıvasspor-Belediyespor: 1-2, Kocaelispor-Trabzonspor: 1-3, Galatasaray-MKE Ankaragücü: 1-0, Fenerbahçe-Denizlispor: 1-0, Eskişehirspor-Antalyaspor: 2-0, Gençlerbirliği-Hacettepe: 3-1, Bursaspor-Konyaspor: 3-0.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon