KESK

KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, konfederasyona yönelik bazı haberler ve sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Yayınlanma: 18.10.2018 - 16:46
Abone Ol google-news

Toplantıda konuşan KESK Dönem Sözcüsü BTS Şube Başkanı Nusret Basmacı, 24 Kasım 2017 tarihinden bu yana KESK içerisinde faaliyet yürüten bir sendikal anlayışın başlattığı oturma eyleminin, KESK’in karar organı olan KESK Genel Meclisi’nin belirlediği tutum ve bağlı iş kolu meclislerinin kararındoa da belirtildiği üzere, kabul edilemez olduğunu söyledi. Bugüne kadar söz konusu anlayış ile birçok görüşme gerçekleştirildiğini beluirten Basmacı "Buna rağmen konfederasyonumuza ve bağlı iş kollarımızın şubelerine ve yöneticilerine yönelik karalama kampanyaları ve iftiralar devam etmiş, konfederasyon çalışanlarımıza yönelik sataşmalar, sözlü taciz, mobbing bu süre boyunca hiç kesilmemiş, son zamanlarda giderek artmıştır. KESK emekçilerinin ve yöneticilerinin çalışma koşullarını neredeyse imkânsız hale getiren bu “oturma eylemi”ne karşı tutum almak zorunlu hale gelmiştir. Eylemi gerçekleştiren kişilerin konfederasyon genel merkezinde olmadığı esnada, 15 Ekim 2018 Pazartesi günü, toplantı salonuna getirilen eşyaları itinayla toplanıp paketlenerek almaları için bırakılmıştır" dedi.

KESK'in, hiçbir kişi veya anlayışın dayatmalarına taviz vermediğini vurgulayan Basmacı "Bundan sonra da hiçbir anlayışın KESK Genel Merkezi’ni ve bağlı iş kollarımızın genel merkezleri ve şubelerini kendi faaliyetleri için bu tür yöntemlerle kullanmasını kabul etmeyecektir. KESK Merkez Yürütme Kurulu’nun, konfederasyonumuz tüzüğünde açık biçimde tariflenmiş olan demokratik karar alma süreçlerinin işletilmesiyle alınan kararları uygulamaya kararlıkla devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler