Kıbrıs’ta Deep Purple krizi

Efsane rock müzik grubu Deep Purple, 24 Mayıs’ta KKTC’de tarihi bir konser verecek. Grup, KKTC’de vereceği konseri resmi internet sitesinde açıkladı. Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) Bahar Şenlikleri final gecesinde sahneye alacak Deep Purple, Kuzey Kıbrıs’a son 40 yılda gelen en ünlü sanatçı olma özelliğini taşıyacak.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 15:34
Abone Ol google-news

YDÜ yönetimi, uzun bir süre Deep Purple grubu ile anlaşmanın yollarını aradı. Yönetimin, yoğun temas ve çabası sonrasında anlaşmaya varıldı. Grubun menajeri de önümüzdeki günlerde adaya gelerek konser verilecek yerin belirlenmesini yapacak. 100 bin kişinin izlemesi beklenen konsere, hem Türkiye’den hem de Güney Kıbrıs’tan binlerce Deep Purple hayranının akın etmesi bekleniyor. Kuzey Kıbrıs’ta daha önce Cezayir asıllı Fransız şarkıcı Enrico Macias da Merit Otel’de, pop müziğin dünyaca ünlü ismi Anastacia ise Cratos’ta konser vermişti.

Rumlardan karşı atak

Grubun KKTC’de konser vereceğini açıklamasının ardından Rum Yönetimi harekete geçti. Rum basınında yer alan haberlere göre, Londra’daki Rum diplomatlar, grupla temasa geçmek için çalışma başlattı. Rumlar, Jennifer Lopez, Rihanna ve Justin Timberlake gibi ünlülerin de KKTC’ye gelmesini engellemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler