Kılıçdaroğlu: Bu belgeye dayanarak hepsi içeride olmalı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 2004 yılında imzalanan MGK kararı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 30.11.2013 - 12:44
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan 2004 yılındaki MGK kararı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "açıklama yap" çağrısında bulundu. Ergenekon ve Balyoz davalarının çöktüğünü dile getiren CHP lideri, "Bugün hapiste yatanlar belgelere dayanarak içeridelerse, bu belgeye (2004 yılı MGK belgesi) dayanarak da hepsi (belgenin altında imzası olan isimler) içeride olmalı" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Benim asıl merakım Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ne söyleyeceğiz... Hani dik duruyordun arkadaş? "O günün koşulları böyleydi, onun için imzaladık" deniliyor. Hangi koşullardan bahsediyorsun? Tek başına iktidarsın! Hangi gerekçeyle bunun altına imza attın? Birbirimizi kandırmayalım...

- "Seçime kadar durun" diyor. Kim duracak? İki yüzlü siyasetle karşı karşıyayız. Hep söylerim, yalancıdan başbakan olmaz!

- Hükümet ile cemaat arasındaki çatışmanın boyutları önümüzdeki günlerde daha net olarak ortaya çıkacak. Erdoğan'dan öncelikle açıklama bekliyoruz. Kamuoyu önüne çıkıp açıklama yapmalı. Neden yapmıyor biliyor musunuz? Yapacağı her açıklamanın yalanlanayacağını o da biliyor...

- Biz bu süreci (Dershanelerin kapatılması) ön yargıyla değerlendirmek istemiyoruz. Tasarı gelir, bakar ve değerlendiririz. Eğitim sistemini yeniden düzenleyeceğiz, dershanelere gerek kalmayacak. Biz bunu savunuyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler