Kılıçdaroğlu: Devlet Cizre'yi seyrediyor

Cizre’de 3 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olaylar siyasette de tansiyonu yükseltti. Güneydoğu’da Hizbullah ile PKK arasında egemenlik savaşı olduğunu söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükümeti bu savaşa seyirci olmakla suçladı. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, “Bu Kandil’e nanik yapmaktır. Seni takmıyorum demektir” dedi.

Yayınlanma: 29.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı, Cizre’deki olaylar nedeniyle hükümete sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “PKK’nin teslim aldığı bir AKP var, olayların peşinde sürüklenen bir hükümet var” dedi.

Kılıçdaroğlu, Cizre’de 2 gündür yaşanan gerilimi ve hükümetin izlediği politikayı Cumhuriyet’e değerlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “Cizre’deki olayların paralel yapı tarafından abartıldığı” yönündeki açıklamalarına sert çıkan CHP Lideri, şu mesajları verdi:

Hizbullah-PKK savaşı: Başbakanlık koltuğunun boş olduğunu söylemiştim. Çünkü vesayet altında olan birisinin bu görevi götürmesi mümkün değildir. Doğu ve Güneydoğu’da,
özellikle de Güneydoğu’da Hizbullah ile PKK arasında bir egemenlik savaşı var. burada dikkat edilmesi gereken nokta şu; Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliği değil... PKK ile Hizbullah arasında bir egemenlik savaşı yaşanıyor. Bunun seyircisi de Sayın Davutoğlu.

Asıl tehlike, ciddiyetin farkında olmaması: Cizre’de bütün bu olaylar yaşanırken, kendisinin söylediği şey; “olayları abartmayın...” 3 kişi hayatını kaybetti, ağır yaralılar var. Orada verilen bir egemenlik savaşı var. Bunlara rağmen bir Başbakan nasıl diyebilir “olayları  olan da bu.

Vali, kaymakam, güvenlik güçleri ne yapıyor?: Ben şunu sormak isterim; orada güvenlik belli mahallelere girmesin diye hendekler kazılıyor. O hendeklerin kazıldığı ilçede kaymakam var mı? O ilin valisi, güvenlik güçleri var mı? Bunlar ne yapıyorlardı? Açıkça görülen tablo şudur; olayların peşinde sürüklenen bir hükümet var. Tehlikenin farkında olmayan bir hükümet var.

Akdoğan, işi Davutoğlu’nun abisiyle götürüyor: (Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın olaylarla ilgili ‘Bu açıkça Kandil’e nanik yapmaktır, ‘ben sizi takmıyorum’ demektir’ sözleri konusunda) Yalçın Akdoğan ile ilgili bir şey söylemek istemem, ama süreçle ilgili Sayın Davutoğlu’nun hiçbir bilgisinin olmadığı ortaya çıkmış durumda. Akdoğan da Davutoğlu’nun abisi ile beraber götürüyor zaten.

PKK’nin teslim aldığı bir AKP var: Hükümetin yapması gereken konu çok açık; orada vatandaşın güvenini sağlayacak ve çatışmaları önleyecek. Yasal bir zemini hazırlamaktır bir an önce yapılması gereken şey. Bugün, PKK’nin teslim aldığı bir siyasi anlayış var, PKK’nin teslim aldığı bir AKP var.

Türkiye vahim tabloyla karşı karşıya: Tablo gerçekten iç karartıcı; süreçle ilgili açıklamalar Kandil’den yapılıyor. Oysa parlamentoya bir yasa gelmişti, yasa “kamuoyu bilgilendirilecektir” diyordu. Ancak, açıklamalar Kandil’den gelince parlamentonun itibarı sıfırlanmış oluyor. Türkiye böylesine vahim bir tablo ile karşı karşıya. Üzgünüm ama gerçek tablo bu.

 

Akdoğan: Kandil’e nanik

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler