Kılıçdaroğlu’ndan ültimatom

İl başkanlarına seslenen CHP Genel Başkanı: 6 aylık programa uymayan gider.

Yayınlanma: 14.01.2016 - 21:28
Abone Ol google-news

35. olağan kurultay öncesinde il başkanlarını Ankara’ya davet eden Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlara yeni dönemin ilk işaretlerini verdi. CHP lideri, “İl ve ilçe başkanları için 6’şar aylık programlar hazırlayacağız. Programları uygulayamayan, kadınları ve gençleri partiye çekemeyen, kotalara uymayan gider” dedi. İl başkanlarından PM için isim önerisi isteyen Kılıçdaroğlu, “Ama önereceğiniz isimler kartvizit ya da kariyer planlaması için değil, yeni Türkiye’yi kurmak isteyen isimler olsun” diye ekledi. Kurultayda divan başkanının Kılıçdaroğlu’nun önerisiyle Murat Karayalçın olması kararlaştırıldı. Kurultayda seçimlerin blok mu yoksa çarşaf listeyle mi yapılacağı yönündeki bir soru üzerine İstanbul İl Başkan Cemal Canpolat, parti tüzüğüne göre aksi bir önerge olmadıkça çarşaf listenin uygulanacağını söyledi.

3 saat sürdü

CHP lideri, 81 il başkanını kurultaydan 2 gün önce Ankara’ya davet etti. Edinilen bilgilere göre, Kılıçdaroğlu, yaklaşık 3 saat süren toplantıda il başkanlarına “il ve ilçe başkanları için 6’şar aylık programlar hazırlayacağız. Bu programlardan taviz vermeyeceğiz. Programları uygulayamayan, kadınları ve gençleri partiye çekemeyen, kotalara uymayan gider arkadaşlar. ‘Ben ne olacağım’ diye düşünen, partiyi düşünmeyen gider. Bahaneler üretmeyin” dedi.

İl başkanlarından PM önerileri konusunda isim isteyen Kılıçdaroğlu, “Önereceğiniz isimler kart vizit ya da kariyer planlaması için değil, bu davaya omuz vermek isteyen isimler olsun. Yeniden özgürlüğün, kardeşliğin ve barışın hüküm sürdüğü bir Türkiye için çalışacak, genç ve kadın ağırlıklı vizyoner bir kadro kurmalıyız” diye konuştu.

‘Bahane kalmayacak’

Yeni dönemde örgütleri yeniden yapılandıracaklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Böylece, eski alışkanlıklara dayalı bahaneler de kalmayacak” mesajını verdi. CHP lideri ayrıca, il ve ilçelerde kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerin de geliştirilmesini isterken, yeni dönemde bölgesel çalışma toplantıları yapılacağını söyledi. CHP olarak “Türkiye’ye birinci sınıf demokrasiyi getirmek için” mücadele edeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “İl yöneticilerimizin vatandaşlarla insani ilişkilerinin ön plana çıkması gerekiyor. İnsanları, ikna etmek için bu ilişkilere ağırlık vermeliyiz” diye konuştu.

Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada konuşan Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, “Bütün il başkanlarıyla beraber sayın genel başkanımızın çalışmalarına destek verdiğimizi söyledik ve özellikle seçim döneminde göstermiş oldukları büyük performanstan dolayı kendisine teşekkür ettik” dedi.

Karakaş ve Ayata veda ediyor

CHP’nin hafta sonu yapılacak 35. olağan kurultayı öncesinde PM kulisleri hareketlendi. Çok sayıda milletvekili PM için son ana kadar nabız yokladı. Ercan Karakaş, Yakup Akkaya ve Sencer Ayata, yeni dönemde PM’de yer almak istemediklerini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiler. Alınan bilgilere göre toplantıda kültür ve sanattan sorumlu genel başkan yardımcısı Ercan Karakaş, kurultayda parti meclisine aday olmayacağını MYK üyelerine ileterek, izin istedi. Kulislerde MYK üyelerinden Yakup Akkaya’nın da TBMM çalışmalarına ağırlık vermek istediği için tekrar aday olmayı istemediğini Kılıçdaroğlu’na ilettiği konuşuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler