Literatürk 1-10 Ekim tarihleri arasında...

Bu sene 10 yaşına giren, ilk ve en büyük Türk- Alman Edebiyat Festivali olan Literatürk 1-10 Ekim tarihleri arasında Türkiye’den ve Almanya’dan edebiyatçıları ve sanat dostlarıyla gerçekleşecek.

Yayınlanma: 30.09.2014 - 13:53
Abone Ol google-news

Bu sene 10 yaşına giren, ilk ve en büyük Türk- Alman Edebiyat Festivali olan Literatürk 1-10 Ekim tarihleri arasında Türkiye’den ve Almanya’dan edebiyatçıları ve sanat dostlarıyla gerçekleşecek.

Türkiye'nin Essen Başkonsolosluğu'nun himaye ettiği festivale destek veren kurumlar arasında; Kuzey Ren Vestfalya Aile, Çocuk, Gençlik, Kültür ve Spor´dan Sorumlu Bakanlık, Kuzey Ren Vestfalya Kültür Vakfı KRV, Essen Belediyesi Kültür ve Uyum Dairesi, Türkiye ve Uyum Araştırmalar Merkezi Vakfı var. Festivalin bu yılki medya sponsoru ise Hürriyet gazetesi.

Literatürk, onuncu yılını geride bırakırken bundan önceki senelerde Almanya ve Türkiye’den festivali destekleyen, festivali sahiplenen hem Türkiye hem de Almanya yayın ve kültür dünyasından özel isimlerden meydana bir danışma kurulu da oluşturuldu.

Literatürk Danışma Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Yazar ve gazeteci Tanıl Bora ve Türkiye Araştırmalar Müdürü Dr. Andreas Goldberg’in eş başkan olduğu kurulumuzda; Can Dündar (Gazeteci-Yazar), Sibel Oral (Gazeteci- Yazar), Osman Okkan (Türk-Alman Kültür Forumu Yönetim Kurulu Başkanı), Christian Scholze (Tiyatro Yönetmeni- Dramaturg), Sabine Adatepe (Yazar- Çevirmen), Klaus-Peter Böttger (Essen Merkez Kütüphanesi Müdürü), Serap Türkel Ayık ve Melek Topaloğlu (Sanat Danışmanları) yer alıyor.

Festivalin 10. Yılına özel hazırlanan etkinliklerden bazıları:

Festivalin açılışı Glückauf Sineması‘nda gerçekleştirilecek…

- Almanya ´nın ünlü yazarlarından Feridun Zaimoğlu, Türkiye ´den hakkında “mermi yerine kelimelerini kullanan silahşör“ denilen yazar Hakan Günday ilk gün okurlarıyla buluşacak.

- “Almanya ´ve Türkiye geçmişiyle nasıl hesaplaşıyor?” başlıklı söyleşide Tanıl Bora ve Imre Török konuşacak…

- Emrah Serbes, Barış Uygur, Alper Canıgüz, Murat Uyurkulak okuma etkinliklerine katılacak ve festival katılımcılarının sorularını yanıtlayacak…

- Çevirilerinden tanıdığımız Sabine Adatepe ilk romanını ilk kez anlatacak…

- Orhan Pamuk ´un çevirmeni Gerhard Meier’in sunacağı etkinlikte Almanya’nın en ünlü isimlerinden Lilo Wanders Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü romanından okumalar gerçekleştirecek.

- Almanya ´nin en ünlü polisiye yazarlarından ve Spiegel dergisinin en çok satan listesinden inmeyen Wolfgang Schorlau festivalin konukları arasında…

- Alman şair Achim Wagner, Çerkez kökenli Safiye Can ve Endülüs kökenli Jose Oliver ile şiir dinletisi festival programında…

- Kapanış konseri ise Yeni Türkü topluluğundan…

 

Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan'lı Water Diviner Fragmanı Yayınlandı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler