Einstein'ın aşk mektupları raflarda

Dünyanın en önemli fizikçilerinden Albert Einstein’ın eşi Mileva Maric’e yazdığı 54 aşk mektubunu içeren kitap okurlarla buluştu.

Yayınlanma: 21.01.2014 - 10:33
Abone Ol google-news

Albert Einstein’ın eşi Mileva Maric’e yazdığı aşk mektupları ‘Albert Einstein Mileva Maric - Aşk Mektupları’ adıyla Alfa Yayınları etiketiyle Türkçede yayımlandı. Einstein ile Maric’in İsviçre Federal Politeknik’te öğrenciyken tanışmalarıyla başlayıp 1903’te evlenmelerinden kısa süre sonrasına kadar devam eden bu 54 aşk mektubu, bir yandan Einstein’ın 1905’te bilimadamı olarak olarak gelişimine ışık tutarken, öte yandan ilk karısıyla ilişkisine de  bakış sunuyor. Bu mektuplarda Einstein’ın Maric’le henüz evlenmeden yaşadıkları mali ve kişisel mücadelelerin yer aldığı kitap, bilimadamı yönü ile tanınan Einstein’ın bilinmeyen tarafını açığa çıkarıyor. Maric’e âşık olan Einstein, ona karşı olan duygularını, çevresinde gördüğü yaşamı ve onunla geçirmek istediği hayatı açık açık anlatıyor.

KİTAPTAN...

Zürih, Çarşamba, 16 Şubat 1898
“Sevgili Fraulein,
Size yazma arzum uzun zamandır mektubunuzu yanıtlamadığım için hissettiğim ve eleştiren bakışlarınızdan kaçınmama neden olan suçluluğu sonunda yendi. Fakat şimdi bana kızmakta haklı olsanız da çürük bahaneler arkasına sığınarak daha büyük suç işlemediğim ve dosdoğru bağışlanmak -ve en kısa zamanda bir cevap- istediğim için biraz olsun hakkımı vermelisiniz.
Öğrenime devam etmek için buraya dönmek istemeniz beni mutlu etti. Çabuk gelin, kararınızdan pişman olmayacağınızı biliyorum. En önemli çalışmalarımıza en kısa zamanda yetişebileceğinizden eminim. Yine de üzerinde durduğunuz konuları yeniden anlatmak beni çok huzursuz ediyor. Konuları sadece burada uygun bir şekilde düzenlenmiş ve açıklanmış olarak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler