2014 Haldun Taner Öykü Ödülü sahibini buldu: Berna Durmaz

Milliyet gazetesinin 27’ncisini düzenlediği ödül, Bir Fasit Daire adlı kitabıyla Berna Durmaz'a verildi.

Yayınlanma: 01.05.2014 - 14:02
Abone Ol google-news

Milliyet gazetesinin 27’ncisini düzenlediği 2014 Haldun Taner Öykü Ödülü’nün bu yılki sahibi Berna Durmaz oldu. Doğan Hızlan başkanlığında Neslihan Önderoğlu yazmanlığında Demet Taner, Semih Gümüş, Ayfer Tunç, Prof. Handan İnci ve Cemil Kavukçu’dan oluşan Seçiciler Kurulu, Berna Durmaz’ın Bir Fasit Daire adlı yapıtını ödüle değer buldu.

Seçici Kurul'un ödül gerekçesi ise şu: “Öykücülüğünde giderek artan bir ivmeye sahip olan Berna Durmaz’ın öykülerindeki bütünlüklü ve özgün kurgu dünyası, karakter yaratmadaki dil becerisi nedeniyle bu yılki Haldun Taner Öykü Ödülü’nün yazarın ‘Bir Fasit Daire’ adlı kitabına verilmesi uygun görülmüştür.”

Bir Fasit Daire, Berna Durmaz’ın Tepedeki Kadın ve Bir Hal Var Sende’den sonra üçüncü öykü kitabı. Berna Durmaz, yoksul kadınlarla çocukları, emeğiyle geçinen, tüm ezilmişliğine karşın neşesini yitirmeyen halktan insanları güçlü gözlemlerle anlatıyor bu kitabında. Bir Fasit Daire'de on üç yeni öykü var. Durmaz, bir Roman mahallesinde olup bitenleri ele aldığı öykülerinde ortak karakterleri kullanıyor. Bu karakterlerin kimi özellikleri, okuru Bir Fasit Daire'nin içine kolayca alacak nitelikte...

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler