Kitap ve sanat fuarına ilgi doruğa çıktı

TÜYAP Uluslar arası Kitap ve Sanat Fuarı’na cumartesi günü ilgi doruğa çıktı. Sosyal medyanın da yardımıyla her yaştan izleyici, okur kendi ilgi alanına koştu. Edebiyattan siyasete pek çok söyleşi, panel, imza gerçekleşti.

Yayınlanma: 11.11.2017 - 22:06
Abone Ol google-news
“Ülkemin Güzel Yüzü: Tarık Akan” kitabı bağlamında düzenlenen söyleşide kitabın yazarı Kıymet Coşkun, Turgay Fişekçi, Umur Bugay Akan’ın eğitime katkıda bulunan bir aydın olduğunu da vurguladılar. Onur Yazarı Ayla Kutlu çiğnenen, yok sayılan kadın ruhunun nasıl dile geldiğini “Oyalar..” başlıklı konuşmasında anlattı. “Özgürleşen Dille Özgür Düşünce” panelinde Sevgi Özel, Feyza Hepçilingirler, Yaşar Seyman, Ertuğrul Özüaydın dil ve ülkenin kurtuluşunun iktidar olmaktan geçtiğini ifade ettiler. Çizerimiz Behiç Ak “Çocukla Yetişkinin İlk Entelektüel Buluşması: Çocuk Kitapları” söyleşisinde çocuğun dilini öğrenmek gerektiğini vurguladı. 
 
Aşağıdaki söyleşi ve panellerde, dünya ve Türkiye’deki siyasi durum değerlendirildi: “Türkiye’nin Yeni Ortadoğu Politikası” söyleşisinde, Hüsnü Mahalli; “Ne Olacak Bu Dünyanın Hâli?” söyleşisinde Yalım Eralp, Osman Ulagay, Güngör Uras; “Dış Politika Dün, Bugün” söyleşisinde Onur Öymen; “Sosyal Adalet ve Hak İhlalleri” panelinde Yavuz Okçuoğlu, Canan Kaftancıoğlu ve Av.Eren Keskin; “Referandum ve Ulusların Kendi Geleceklerini Belirleme Hakkı” söyleşisinde İsmail Beşikçi. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler