Kitaplarının toplatılmasına itiraz ettiler

Örgüt propagandası yapıldığı iddiasıyla kitapları hakkında toplatma kararı verilen gazeteciler Hasan Cemal ve Tuğçe Tatari avukatları aracılığıyla Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği karara itiraz ettiler.

Yayınlanma: 21.12.2015 - 11:55
Abone Ol google-news

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 11 Ekim 2015 tarihinde Balıkesir, Hatay ve Siirt’i de kapsayan eşzamanlı operasyonunda 21 kişi hakkında KCK, YDG-H ve YPG üyeliği iddiasıyla yakalama kararı verildi.

Gaziantep 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin söz konusu operasyonla ilgili kararında gözaltına alınan Haşim V.’nin üzerinde “PKK/KCK terör örgütünün görüşleri doğrultusunda yayın yaptığı ve suç unsuru taşıdığı değerlendirilen” şeklinde tanımlanan aralarında Hasan Cemal’in “Delila Bir genç kadın gerillanın dağ günlükleri” ile “Çözüm sürecinde Kürdistan günlükleri” kitaplarının da olduğu çok sayıda kitaba el konuldu. Gözaltına alınan Ömer T.’nin üzerinde ise Tuğçe Tatari’nin “Anneanne, ben aslında Diyarbakır’da değildim” isimli kitabının ele geçirildiği belirtildi. Ancak kitabın ismi dahi tutanağa “Anneanne, ben aslında Diyarbakır’da değilim” şeklinde yanlış geçirilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler