Kobani'de en sıcak gece

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları 44. gününe girerken, peşmergenin gelişi öncesi Kobani’yi ele geçirmek isteyen IŞİD, önceki gece kente bomba yağdırdı.

Yayınlanma: 27.10.2014 - 17:51
Abone Ol google-news

En yoğun saldırıların yaşandığı Kobani’den en az 15 yaralı, beyaz bayrak taşıyan araçlarla Türkiye’ye getirildi. IŞİD’in attığı bir havan mermisi ise Mürşitpınar Mahallesi’ndeki boş araziye düştü.

IŞİD militanları, peşmergenin geçişi öncesi YPG’nin dış dünya ile bağlantısını kesmek için Mürşitpınar sınır kapısına var güçleriyle saldırıya geçti. Önceki gece IŞİD bomba yüklü bir araçla sınır kapısının bulunduğu alana intihar saldırısı düzenlemek istedi. YPG’liler saldırıyı fark ederek, aracı havaya uçurdu. Yaşanan büyük patlama Suruç ve Mürşitpınar’dan da görüldü. Çevredeki Tel Abyat ve Mınbiç gibi Arap kentlerinden savaşçı toplayarak saldırıya geçen IŞİD, gece boyu Kobani’ye bomba yağdırdı. IŞİD, daha çok Kobani’nin batısından kente girmeye çalışırken doğu ve güney cepheleri ile Türkiye sınırı boyunca Kobani’nin bir kilometre kadar içine sızan dar koridordan da saldırdı. Saatlerce süren çatışmalar sırasında havanlar, toplar, uçaksavarlar, ağır makineli tüfekler kullanıldı. IŞİD, geçen hafta birkaç saatliğine ele geçirdiği ve savaş uçaklarının bombalamasının ardından geri çekildiği Til Şeir Tepesi’ni de sabaha kadar top atışına tuttu. Seken yüzlerce mermi, Türkiye tarafına düştü. Suruç’un sınır köylerinde yaşayanlar, evlerinin iç kesimlerine çekildi veya yakınlarının yanına gitti.

YPG koordinat verdi koalisyon vurdu

Kobani’nin doğusunda dün öğleden sonda IŞİD’e ait bir tankı tespit eden YPG’lilerin, operasyon merkezi aracılığıyla koalisyon güçleriyle iletişime geçtiği, uluslararası koalisyonun hava bombardımanıyla tankı imha ettiği bildirildi.

Beşar: IŞİD 1 metre bile ilerleyemedi

Kobani Kantonu Sözcüsü Mahmut Beşar, gece boyunca her üç cephede ve Mürşitpınar’a ulaşan koridorda çok çetin çatışmalar yaşandığını ama IŞİD’in bir metre bile ilerleyemediğini söyledi. Beşar, çok yoğun gerçekleşen saldırı sırasında koalisyon güçlerinin uçaklarının herhangi bir bombardımanda bulunmadığını, bunun nedenini de bilmediklerini kaydetti. Beşar, çatışmalarda çok sayıda IŞİD mensubunun öldürüldüğünü bildirdi.

 

Hesen: IŞİD peşmergenin gelişini önlemeye çalışıyor

BBC Türkçe’ye konuşan Kobani Kantonu Savunma Bakanı İsmet Şeyh Hesen, IŞİD’in sınıra saldırmasının nedeninin Kobani’ye yönelik Peşmerge takviyesini engellemek olduğunu söyledi. BBC Türkçe’ye konuşan Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı İbrahim Kürdo da Kobani’nin Doğu ve Batı cephesindeki çatışmaların yoğun olarak sürdüğünü, ABD öncüğündeki hava saldırılarının da devam ettiğini bildirdi.

Mürşitpınar’a havan mermisi düştü

IŞİD’in attığı bir havan mermisi ise dün Mürşitpınar Mahallesi’ndeki boş araziye düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da bölgedeki keşif uçuşlarını sürdürdü. Bu arada sınırdaki önlemlerini sürdüren güvenlik güçleri, çatışmaları izlemeye gelenleri can güvenliği açısından bölgeden uzak tutmaya çalıştı.

Yaralılar Türkiye’ye getirildi

Bölgedeki çatışmalarda yaralananlar ise beyaz bayrak asılı kamyonetlerle Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına getirildi. Hastane kaynakları, yoğun çatışmalarda iki kez yaralı sevki yapıldığını, birinde 11 diğerinde de 4 olmak üzere en az 15 yaralının Suruç’taki devlet hastanesine getirilerek, tedavi altına alındığını bildirdi. Yaralanmaların çoğunun şarapnel isabeti nedeniyle oluştuğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon