Kobani'de göğüs göğüse çatışma

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları 45. gününe girerken çatışmalar doğu ve iç kesimlerde yoğunlaştı. Yoğunlaşan çatışmalar Türkiye tarafında tedirginliğe yol açarken, bombardıman Türkiye tarafından da izlendi.

Yayınlanma: 28.10.2014 - 17:28
Abone Ol google-news

Kobani dün güne çatışma ve patlama sesleriyle uyanırken, ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerinin uçakları da havadan bombardıman ile IŞİD hedeflerini vurdu. Kobani’deki çatışmalar dün sabahtan itibaren Kobani’nin iç ve doğu bölümünde yoğunlaştı. Özellikle Mürşitpınar Sınır Kapısı civarında şiddetlenen çatışmalar sırasında tarafların birbirlerine yakın mesafeden ateş ettikleri görüldü. Kalabalık grupların olduğu binaların etrafındaki çatışmalarda ise zaman zaman havan topu ve Doçka kullanıldı. Günlerdir sınır kapısını ele geçirerek peşmergenin geçişini engellemeyi ve Kobani’nin dış dünyayla bağlantısını kesmeyi hedefleyen IŞİD militanları, YPG’lilerin savunması ve uluslararası koalisyonun hava bombardımanı ile engellendi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları ise Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınındaki IŞİD mevzilerini bombaladı.YPG’den yapılan açıklamada, Kobani’nin doğusunda, Kaniya Kurda, Belediye Caddesi ve Azadi Meydanı’nda şiddetli çatışmaların sürdüğü en az 16 IŞİD militanının öldürüldüğü, 4 YPG’linin de çatışmalarda yaşamını kaybettiği bildirildi. Serekaniye’nin batısındaki Zinka köyünde YPG tarafından IŞİD militanlarına yönelim eylemde 4 cihatçı militanın öldürüldüğü belirtildi. Günlerdir savaş uçaklarının bombardımanın yanı sıra havan ve roketlerin de sürekli olarak patlatıldığı Kobani, şiddetli çatışmaların ardından harabeye döndü. IŞİD militanlarının saldırısının ardından sınır hattındaki binaların büyük bölümü ya tamamen yıkıldı ya da büyük ölçüde hasar gördü. Sınır hattındaki önlemlerini en üst seviyede tutan güvenlik güçleri bölgeye sivillerin geçişine izin vermedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, çatışmalarda şimdiye kadar 35 merminin Türkiye topraklarına düştüğünü söyledi. Küçük, “Bir ay önce sınırdaki 3 mahalle boşaltıldı. Söz konusu yerleşim birimlerine zaman zaman çatışmalardan seken mermiler düşüyor. Kobani’deki çatışmalardan şimdiye kadar 35 mermi Türkiye topraklarına düştü. Çok şükür şu ana kadar ölü veya ağır yaralı olmadı. İlk gün düşen bir Doçka mermisi vardı onda da bir kişi hafif yaralandı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler