Koç çekildi plan değişti

Koç Holding, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı projesinden çekildi. Bu kararın ardından bölgenin imar planı değişti.

Yayınlanma: 20.03.2015 - 20:28
Abone Ol google-news

Koç Holding’in bağlı ortaklığı Tek- Art, geçen yıl ihalesi yapılan Fenerbahçe- Kalamış Yat Limanı için imar planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının kalkmaması nedeniyle devir hakkı sözleşmesini imzalamaktan vazgeçtiğini duyurdu.

1984-88 yılları arasında Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan söz konusu limanlar özelleştirme süreci boyunca Kadıköy Belediyesi’nin itirazlarına ve davalarına konu olmuştu. Bin 500 yatın bağlanabildiği Kalamış’ın geçen yıl mayısta yapılan ihalesine 7 grup teklif vermişti. Tek-Art, 664 milyon dolara ihaleyi kazanmıştı. Ancak aradan geçen sürede Kadıköy Belediyesi’nin açtığı davalar nedeniyle imar sorunu çözülemedi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) ihale döneminde açıkladığı imar planında otelin bulunduğu alanın büyütülmesi ve deniz üstündeki alanın emsal olarak hesaplanması sözkonusuyken Kadıköy Belediyesi bu alanlarla ilgili dava açmıştı. Davaların uzaması nedeniyle Koç Holding önceki gün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapığı açıklamada “İmar Planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının kalkmaması nedeniyle, Tek Art Kalamış’ın işletme hakkı devri sözleşmesinin imzalanmasından vazgeçmiştir” denildi.

Kadıköy’ün Eski Belediye Başkanı Selami Öztük “Yat bağlama alanına bir itirazımız yoktu. Asıl itirazımız denizdeki dolgu alanınaydı İhaleyi kazandığı dönemde Koç’un buraya çok para verdi demiştim” dedi.

Kadıköy Belediyesi yetkilileri de ÖİB’in onayladığı yeni imar planı bilgilerinin kendilerine ulaşmadığını, incelemelerden sonra tekrar dava açmayı gündeme getirebileceklerini açıkladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler