Konferans iptaline öğrencilerden tepki

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü’nün önceki gün düzenleyeceği “Medya ve İktidar” başlıklı konferansın, üniversite yönetimi tarafından engellenmesine bazı öğrenciler tepki gösterdi.Eyleme Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan’ın da aralarında olduğu bazı öğretim görevlileri de destek verdi.

Yayınlanma: 12.12.2016 - 22:22
Abone Ol google-news

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü’nün önceki gün düzenleyeceği “Medya ve İktidar” başlıklı konferansın, üniversite yönetimi tarafından engellenmesine bazı öğrenciler tepki gösterdi. Öğrenciler, Emniyet Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı’nın konferansa izin verilmemesi için üniversite yönetimine baskı yaptığını belirtti. “Susmuyoruz” pankartıyla açıklama yapan öğrenciler, konferansa katılamayan gazetecilerin mesajlarını okudu. Eyleme Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan’ın da aralarında olduğu bazı öğretim görevlileri de destek verdi. Gazetemiz yazarlarından Aydın Engin, öğrenciler tarafından okunan mesajında düşünce özgürlüğüne yönelik baskılara dikkat çekerek “Şiddetin ille de bombayla, mermiyle, topla, tüfekle uygulanması gerekmiyor. Devlet gücü de iktidar sahipleri için bir şiddet aygıtına dönüştürülebilir. Düşünceyi ve onun dile getirilmesini yasaklamak da şiddetin ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Can Dündar ise mesajında “Değerli kardeşlerim, kısılmaya çalısan sesimizi duyurmak istediniz, sizinkini de kısmaya çalıştılar. Mümkün mü? Hayır. Ben sizi engelleyenlerin paniğini, bizden korkmalarına bağlıyorum. Nerede olursak olalım, içerde, dışarda, hapiste, sınıfta... hep beraberiz; omuz omuza... Kazanana kadar” ifadeleri yer aldı. Kapatılan Özgür Gündem gazetesinden Günay Aksoy, mesajında “Yasaklar, iktidarı sorgulayan fikirlerimizi söylemekten geri tutamaz. Bizler iktidarın havuzunda kirlenen savaşı kışkırtan gazeteciler değil, insan haklarını ve barışı savunan gazetecileriz” ifadelerini kullandı.

Evrensel gazetesinden Nuray Sancar, “Özgürlüklerimiz, haber alma, verme, yazma, söyleme hakkımız için sözümüzü her yerde bir biçimde söylemeye devam edeceğiz”, Yol TV’den Işıl Kurt, “Direnenler var olduğu sürece özgür basın yayına devam edecek” ifadelerini kullandı. Birgün gazetesinden Rabia Yılmaz ise mesajında “Kesmeye çalıştığınız seslerimiz her gün daha gür daha da gür çıkacak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler