İDSO ünlü vokal grubu Swingle Singers’a eşlik etti

Lütfi Kırdar’da önceki akşam İskandinav müzik dünyasının ünlü şeflerinden Hans Ek yönetiminde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası(İDSO) 2015’n ilk konserini verdi.

Yayınlanma: 11.01.2015 - 17:50
Abone Ol google-news

Orkestranın bu konserde solist sanatçıları ünlü vokal grubu The Swingle Singers’dı. 1963 yılında kurulan grup, 50 yıl boyunca insan sesinin neler başarabileceğini verdiği konserlerle dünyaya kanıtlıyor. İDSO ile birlikte izlediğimiz orijinal grubun yenilikçi ruhunu taşıyan devamı. Üç kadın dört erkek vokalistten oluşan grup, orkestra eşliğinde ve sadece yedili olarak geniş klasik, pop, folk repertuvarlarından şarkıları seslendirdiler. En büyük alkışı da Türk folk müziğinden yaptıkları çok başarılı düzenlemeyle aldılar.
 
Konser akşamı orkestranın iki üyesi Emin Özistek(Obua-Korangle) ve Ali İhsan Ünal(2.Keman) emeklilik duyurusu ve İDSO Müdür Yardımcısı Hülya Özalaşar’ın elinden teşekkür plaketi almalarıyla biraz buruk başladı ama vokalistlerin müthiş yorumlarıyla coşkuyla noktalandı.
 

Emin Özistek, 70 yıllık İDSO ve diğer orkestraların TÜSAK’la yok edilmeye çalışılmasının yanlışlığına işaret ederek, “Böyle orkestraları kurmak basit bir iş sanılmasın, bu orkestrayı yoktan var eden Cemal Reşit Rey gibi büyük sanatçıları bulmak kolay değil” dedi. Özistek, sanatseverlerin konserlere gelerek orkestralarına sahip çıkmalarını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler