Çanakkale Şehitleri konserle anıldı

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü” konserini minik bayraklar ve Kurtuluş filmi ağırlıklı görseller eşliğinde verdi.

Yayınlanma: 31.03.2014 - 18:29
Abone Ol google-news
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) bu hafta Fulya Sanat Merkezi’nde şef Ender Sakpınar yönetiminde verdiği “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü” konserini minik bayraklar ve Kurtuluş filmi ağırlıklı görseller eşliğinde yüksek bir coşkuyla verdi. Alkışlar arasında sahneye defalarca çağrılan Sakpınar, Muammer Sun’un ‘Kurtuluş ve Cumhuriyet Eserlerinden Seçmeler” eseri eşlğinde izlediğiniz ve bildiniz geçmiş mücadele tarihimiz geleceğe umut ve güvenle bakmakta bize güç veriyor” dedi. Sanat kurumlarını özerkliğine darbe vurulma girişimleri karşısında büyük rahatsızlık içindeki sanatsever ve sanatçılar bu sözlere alkışlarıyla destek verdiler.
Konserin Alman asıllı şefi keman virtuözü Nicolas Koeckert de ilk yarıda başarıyla seslendirdiği P. I. Çaykovski’nin 1 numaralı Piyano Konçertosu’nun ardından Sun’un ‘Kurtuluş ve Cumhuriyet Eserlerinden Seçmeler” eserini salonda hayranlıkla dinledi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler