Anneler, Face - Time'da Tarkan konseri dinledi

Yeni albümü 10’u çıkaran Tarkan, önceki akşam Harbiye Açıkhava’da izleyicisini coşturdu. Genç kızlar Face- Time ile evdeki annelerine Tarkan konseri dinletti. Tarkan 4, 5, 8, 9 ve 10 Temmuz’da Açıkhava’da olacak.

Yayınlanma: 02.07.2017 - 22:56
Abone Ol google-news

#tarkanzamani yazıyor kocaman ekranda. Sonra da sahne kararıyor, binlerce dinleyicinin kayıt için açtığı cep telefonları mekânı aydınlatıyor adeta... Ve evet Tarkan zamanı başlamak üzere... Sahneye kurulan platform ile yerin altından çıkarak yeni albümü “10”un çıkış şarkısı “Yolla”yı seslendiriyor... Konserde ağırlıklı olarak yeni albümünden parçalar seslendiren Tarkan’ı dinlemeye gelenler arasında çocuklar da vardı... Ancak konserin en ilginç dinleyicisi ise dijital annelerdi! Pek çok genç kız FaceTime ile evdeki annelerine bağlanarak Tarkan konserini dinletmesi dikkatimi çekti.

Anneler sanal olarak hızla konser mekânına yayılıyordu... Öyle ki benim annem de o sırada “Neden beni konsere götürmedin” diye WhatsApp’tan mesaj attı! Anlayacağınız bir yandan #tarkanzamani diye sosyal medyada paylaşımlar yapıyor bir yandan da dans edip şarkılara eşlik ediyordu seyirci. Ama, “Şımarık”, “Ölürüm Sana” gibi eski efsane şarkılarının daha ilk saniyesinde dinleyiciler ayağa kalkıyor, heyecan artıyor; bir başka oluyor seyirci! Bir de Tarkan sahnedeki alev toplarının arasında seksi dans şovunu yapınca seyirci deyim yerindeyse çıldırıyor! Bazı hayranlar “soyun” diye bağırıyor, bazıları da “ölürüm sana” diye bağırıyor... Seyirci konserin her anında Tarkan’a sevgisini yolluyor.

Tüm bu sevgiye, hayranlığa şahit olurken Tarkan’ın seyircisine aslında haksızlık yaptığını düşünüyorum. Onu bir megastar olarak gören, her şarkısına eşlik eden, her haline mest olan seyirci Tarkan’ı tanımıyor ki! Aslında seyirci Madonna’ya, Rihanna’ya dair daha çok şey biliyor. Tarkan, çevre duyarlılığı dışında hayata, müziğe, insana, aşka, cinselliğe dair neler düşündüğünü, hissettiğini anlatmıyor, paylaşmıyor. Sorulara cevap vermiyor. Sevenlerine soru da sormuyor! Bu tavır mesleki PR anlayışı mı? Yoksa bu ülkenin pek çok insanının Tarkan’ın en parlak yıllarından başlayarak onu harcamaya çalışmasının bir etkisi mi? FaceTime’dan bağlanan anneler de “ölürüm sana” diyen genç kızlar da Tarkan’ın dünyasına biraz yaklaşmak, biraz görmek istiyor. Tarkan “Size canım feda” diyor sahneden ama seyirci biliyor mu Tarkan’dan nasıl bir can feda? Tarkan her yıl Açık hava konserinde mest ettiğini bildiği o meşhur öpücüklerini sahneden atarak seyiricisine ulaşıyor. Şimdi bu sevgi, hayranlarının sadece sahnede gördükleri üzerinden olacaksa şovdan beslenen bir sevgi olmaz mı?

‘Şarkı söylemek için yaratılmışım’

Konserde “İyi miyiz?” diye seyirciye seslenen Tarkan, protokolde oturanlara da “Öndekiler ağır abi gibi takılmak yok, söz mü? Zaten sizi yoldan çıkaracağım” dedi. Tarkan, “Yeni albümümü, yeni şarkılarımı sevdiğinize ne kadar mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Abartmıyorum üzerinde 4 sene çalıştım. Gecem gündüzüm stüdyolarda geçti. Sizlere canım feda. Şarkı söylemek için yaratılmışım. İyi ki sevmişsiniz beni” şeklinde duygularını paylaştı.

(Megastar Tarkan, 2, 4, 5, 8, 9 ve 10 Temmuz tarihlerinde de Atlantis Yapım ve Project Medya organizasyonuyla gerçekleşecek olan “Tarkan Fizy Konserleri” ile Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde sevenleri ile buluşacak.)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler