Yeşilçam ruhu Caddebostan Kültür Merkezi'nde yeniden uyanıyor

Büyük küçük demeden milyonların gönlünde taht kuran Yeşilçam sinemasından en sevilen müzikler, Taşplak Senfoni Orkestrası yorumuyla 2 Mayıs Çarşamba akşamı CKM sahnesinde.

Yayınlanma: 28.04.2018 - 19:46
Abone Ol google-news

Kurulduğu ilk yıllardan bu yana verdiği konserlerle Yeşilçam ruhunu yeniden uyandıran Taşplak Senfoni Orkestrası, 2 Mayıs Çarşamba günü saat 20:00’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde vereceği konser ile sanatseverleri nostaljik bir yolculuğa çıkartmaya hazırlanıyor.

Orkestra şefi Neyzen Özsarı ve besteci Boran Mert’in birlikte hazırladıkları Unutulmaz Yeşilçam Müzikleri projesi kapsamında verilecek konserde Hababam Sınıfı’ndan Çöpçüler Kralı’na; Tarkan’dan Züğürt Ağa’ya kadar en sevilen filmlerin müzikleri büyük orkestral formda seslendirilecek. Taşplak Senfoni Orkestrası’nın programını oluşturan projenin öncelikli amacı ise son yıllarda yaşanan kültürel değişimden büyük yara alan Yeşilçam kültürünün yeniden üretimine katkıda bulunmak ve bu toplumsal hafızayı genç nesillere aktarabilmek.

60 Yeşilçam Filminden 90’ı Aşkın Ölümsüz Eser

Repertuarında 1969-1989 tarihleri aralığında çekilmiş 60 Yeşilçam filminden, 90'ın üzerinde eser bulunduran Taşplak Senfoni Orkestrası, hayallerinin peşinde koşan genç sanatçıların bir araya gelerek temellerini attığı 2012 yılından bugüne kadar verdiği konserlerde binlerce insanın ruhuna dokundu. Eş zamanlı yürüttükleri bir başka projede “Leyla Gencer Gençlik Senfoni” adı altında İtalya’nın saygın orkestra şeflerinden Stefano Mazzoleni yönetiminde iki konser veren orkestra, aslında temelini 2012 yılında İTÜ Müzikal Topluluğu ile birlikte gerçekleştirdikleri "Queen Gecesi" konserleri ile atmıştı. Sanatseverlerden gördükleri büyük ilgiye rağmen Gezi eylemleri başladığında orkestra iki yıl sahnelerden uzak kaldı. Takip eden süreçte Neyzen Özsarı, yeni üyelerle eski üyeleri bir araya getirerek Taşplak Senfoni Orkestrası’nı kurdu. Bu aralıkta Boran Mert ile birlikte "Unutulmaz Yeşilçam Müzikleri" projesine yönelik çalışmalara başlayan ikili, 3 yıla yakın devam eden projenin en zorlu kısmı olan notalama sürecini aştıktan sonra Türk filmi müziklerine, Türkiye ve dünya sahnelerinde müzikal yönden ışık tutacak bu çok ciddi arşiv ve repertuar çalışmasını sunmaya başladı. Öz yorumuyla Türk sinemasının seçkin müziklerini dünyada tanınır hale getirmek için yola çıkmış olsa da repertuarlarında birçok sürpriz esere yer veren Taşplak Senfoni Orkestrası 2 Mayıs Çarşamba akşamı sanatseverlere eğlence dolu anlar yaşatacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler