Konserler madenciler anısına

Genel sanat yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Caz Festivali 2-7 Haziran tarihleri arasında 14. kez yapılacak. Festival kapsamındaki konserler Soma faciasında hayatını kaybeden maden işçilerinin anısına gerçekleştirilecek.

Yayınlanma: 30.05.2014 - 10:09
Abone Ol google-news

Yerli ve yabancı müzisyenlerin katıldığı festivalin okul etkinlikleri bölümünde de müzisyenler Afyonkarahisar’ın farklı ilçe ve köy okullarında söyleşi ve konserler düzenleyecek. Festivalin klasikleşen etkinliği Tan Oral Müzik Karikatürleri Sergisi de yine Ali Çetinkaya Tren Garı’nda Afyon halkıyla bir araya gelecek.

Festivalde yıllardır devam eden Prag-Afyonkarahisar şehirleri arasındaki müzikal dostluk ve işbirliği sonucunda, bu yıl dokuzuncu kez yine Orta Avrupa ve Çek cazının son dönemde öne çıkan temsilcileri Afyon’a gelecek. Bunlar arasında, açılışı gerçekleştirecek olan Sisa Fehérová Quartet; caz, blues ve alternatif müzik yapan Fehero Rocher; özgün vokal tarzıyla öne çıkan solistinin adını taşıyan Marta Kloucková Jazz Projectve; piyanist, aranjör, orkestra lideri ve vokal Iva Korgerova ile Miloš Klápšte ve Marek Antonu’dan oluşan Iva Korgerova Trio yer alıyor. Festivalde ayrıca şef Kemal Günüç yönetimendeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da konser verecek.

Bu yılki festivaldeki tüm konserler Soma faciasında yitirilen maden işçileri ve ailelerine olan saygı nedeniyle, Somalı madencilerin anısına gerçekleştirilecek. Konserler Ali Çetinkaya Tren Garı ve AFİUM Alışveriş Merkezi’nde takip edilebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler