Kraftwerk’in kurucusu hayata veda etti

Alman müzik topluluğu Kraftwerk’in kurucularından Florian Schneider 73 yaşında vefat etti.

Yayınlanma: 06.05.2020 - 23:38
Kraftwerk’in kurucusu hayata veda etti
Abone Ol google-news

Pop müziğin çehresini radikal bir şekilde değiştiren topluluklardan Kraftwerk 1970’li yıllarda kurulmuştu. Guardian’ın haberine göre Florian Schneider’in ölümü Kraftwerk’in bir başka üyesi tarafından doğrulandı. Habere göre kansere yenik düşen Schneider geçen hafta ölmüş ve özel bir törenle toprağa verilmiş.

1947 yılında dünyaya gelen Florian Schneider gençlik yıllarında Düsseldorf’ta okurken çeşitli gruplarda çalmaya başlamış, ilk grubu Pissoff’ta flüt çalmıştı. 1970 yılında Ralf Hütter ile birlikte Kraftwerk’i kuran Schneider flütün yanı sıra keman ve gitar da çalmış, enstrümanları sintisayzır ve benzeri elektronik cihazlardan geçirerek farklı bir sound yakalama çalışmıştı.


Kraftwerk’in ilk büyük çıkışı “Autobahn” adlı albümleriyle oldu. 1974 tarihli bu albümün ardından ünü yayılan grup David Bowie’nin turnesine davet edilmiş ama kabul etmemişlerdi.  Grup “Radioactivity” (1975), “Trans-Europe Express” (1977), “The Man-Machine” (1978) ve “Computer World” (1981) gibi ikonik albümlerle kariyerine devam etti ve “The Model”, “Computer Love” gibi unutulmaz hitlere imza attı.

2008 yılında gruptan ayrılan Florian Schneider’in yayımlanan son kaydı 2015 yılında Dan Lacksman ile birlikte yaptıkları “Stop Plastic Pollution” adlı parça olmuştu. Florian Schneider 73. yaşgününden kısa bir süre sonra hayata veda etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler