Kral geri döndü

LeBron James kritik bir karar ile 2 ay önce eve geri dönüş kararı aldı. O zaman heyecan ile bir şeyler yazıp çizdik hepimiz. Gelen tepkileri ve LeBron'un geri dönüşünü tekrar yazmak istedim.

Yayınlanma: 15.10.2014 - 10:21
Abone Ol google-news

Öncelikle şununla başlamak istiyorum, LeBron gelmeden 2 hafta önce NBA'de şampiyon kim olur bahis sonuçlarına bakmıştım. En çok para Cleveland'a yatırılmıştı. Çok şaşırmıştım, evet Irvıng ve arkadaşları tecrübe kazandıkça yükseleceklerdi ama Şampiyon, olamaz diye düşündüm, düşündük hepimiz. Her şeyden haberleri var aslında, LeBron gitti geldi, Kevin Love'un her takım ile adı anıldı, küçük yatırımcılardan ziyade, büyük yatırımcılar her şeyin farkındaydı.

LeBron James sosyal medya hesaplarından Cleveland'a geri döndüğünü açıklamıştı. Birçok yorum oldu, forması yakıldı tekrar nasıl geri dönecek, tepki ne olacak diye. LeBron'un Cleveland'dan Miami'ye gitmesi, tekrar dönmesi, ben profesyonel bir olay olarak bakıyorum. Yapılması yanlış değil, yadırganmamalı. Ama takımınla duygusal bağlar kurabilmek, onların efsanesi olabilmek de gerçekten çok ama çok önemli. Nowitzki, Kobe Bryant gibi isimler. Cleveland'dan Miami'ye geçişi hakkında bir şeyler yazmak gerekirse, LeBron James gibi attığı adım olay olan, başarısı başarasızlığı her şeyi konuşulan LeBron James, Cleveland'da oynadığı 7 yıl boyunca sadece 1 kez final yapabildi. Bunda çevresindeki oyuncuların payı elbette çok büyük. Bu yüzden daha misyonlu bir takıma geçerek 2006'da NBA Şampiyonluğunu adeta tek başına kazandıran Dwyane Wade ile birleşti. Miami üstüne bir de Toronto'dan Chris Bosh ile anlaştı. LeBron James bir anda kendi yeteneklerinin yanına, hatrı bir hayli sayılır isimleri ekledi ve Miami'yi tekrar çok konuşulan, yeni sezonda merak uyandıran bir hale getirdi.

Cleveland taraftarları terkedildiğini farkederek , LeBron James'e çok ciddi tepkiler gösterdiler. Formalarını yaktılar, sosyal medya hesaplarını engellediler. ( Cavs'a döndükten sonra 2 gün içinde engelleyen kullanıcılar geri döndü  Twitter'da 1 gün içinde 180.000 takipçi artışı ) Takımın sahibi Gilbert bile o gün LeBron'a hakaretler dolu mektup yazmıştı. Sevilmeyen adam olarak ilan edilmişti, o zamanın ''yüzüksüz star'' lakaplı LeBron James.

İlk yıl LeBron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh 3'lüsü bekleneni yapıp Miami'yi finale taşıdılar. Finalde ise favori gösterilmelerine rağmen Dallas Mavericks'e boyun eğdiler. İkinci yılında ise her şey biraz daha rayına oturmuş durumdaydı, finalde rakipleri sistemleri henüz oturmayan Kevin Durant'in liderliğindeki Oklahoma City idi. İlk maçı kaybetmelerine rağmen, serinin kalan 4 maçını kazanıp şampiyonluğa ulaştılar. Evet KRAL'ın ilk yüzüğüydü. Ve birçok LeBron'u eleşiren kişiye en net cevaptı bu, Cleveland taraftarları özellikle şampiyonluktan sonra daha da cephe aldılar LeBron James'e. Önümüzdeki yıl LeBron James'in bunu devam ettirip ettiremeyeceği çok önemliydi. Üzerindeki yük Şampiyonluk sayesinde azalırken, o ünvanı koruma açısından artmıştı. Sezona daha rahat başladığı her halinden belliydi. O yıl da takımını finale taşımayı başardı. Ve karşılarında tecrübe'nin kanlı canlı hali karşılarındaydı, San Antonio Spurs! Üstünlük her maçta değişti. Takımlar sırayla birbirine karşı kazanırken, efsane bir 6.maç ile ki anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalır seri son maça taşındı. Büyük anlarda geri planda kaldığı söylenen LeBron James, Final Serisi 7.maçında 37 sayı atarak takımına şampiyonluk yüzüğünü taktı ve 2.yüzüğüne ulaştı. Üst üste 3.şampiyonlukları için yeni sezona da favori takımlardan birisi olarak girdiler, San Antonio'yu herkes son şanslarıydı ve onu da değerlendiremediler olarak görmüştü. 2013-2014 Final serisi Miami için tamamen bir hüsran oldu. Seri 4-1 San Antonio lehine bitti ve Miami Three-Peat yapma şansını kaybetti.

Miami'nin 3 yıldızı da serbest kalmıştı. Açıkcası herkes 3 isimle de sözleşmenin yenileceğini düşünüyordu. Ama LeBron James evine geri döndü. LeBron belki de Miami ile şampiyonlukları kazanırken, bunları Cleveland ile yapabilsem aşkı ile yanıyordu. Gerek Cleveland'ın kadrosunun güçlenmesi, gerek Kevin Love ve Ray Allen gibi isimler ile anlaşılması LeBron için Cleveland'ı cazip hale getirdi. Cleveland zaten onun evi, artık güçlü bir evi var, bakalım bu sezon neler olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler