Ölümsüzlük ve yansımaları

11 İranlı ve 11 de Türk sanatçının eserlerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan “Immortality / Ölümsüzlük” başlıklı sergi Adahan’da ziyaretçilerini bekliyor.

Yayınlanma: 01.07.2018 - 12:26
Abone Ol google-news

Blue Rhino tarafından ve Tima Jam’in küratörlüğünde tasarlanan “Immortality / Ölümsüzlük” başlıklı sergi, 11 İranlı ve 11 de Türk sanatçıyı bir araya getirdi. Ölümsüzlük, reenkarnasyon, sonsuzluk, varoluş ve yeniden varoluş gibi temalar etrafında şekillenen sergi, Şişhane’deki Adahan’da 8 Temmuz’a kadar ziyarete açık olacak.

Türkiye’den sergiye katılan ve resim ve heykelleriyle verili temayı yorumlayan sanatçılar şöyle sıralanıyor: Gökhan Deniz, Mustafa Horasan, Dilara Mataracı, Özge Enginöz, Görkem Usta, Cengiz Yatağan, Seydi Murat Koç, Erhan Özışıklı, Barış Sarıbaş, Ferhat Salman, Gülveli Kaya. Bu isimlere eşlik eden İranlı sanatçılar ise şunlar: Hamid Asadi, Saeed Asadi, Saghar Daeri, Fatemeh Divandari, Reza Hosseini, Dariush Hosseini, Afshin Hosseinzadeh, Morteza Khosravi, Ali Motamedian, Alireza Chamak, Navid Zafaralizadeh.

Görkem Usta’dan ‘Gılgamış’ın Düşü’
“Gılgamış tanrısallığı ararken yeraltına iner, Utnapiştim de ona asla bir Tanrıolamayacağını söyler. Ama onu yeryüzüne tekrar göderirken de bir ölümsüzlük otu verirler. Tanrı olamayacaksın, ölümsüz olacaksın ama yanında sevdiklerin hep ölecek, onlara tanık olacaksın, ama sen sonsuza kadar yaşayaksın derler. Gılgamış otu alır, yerden çıkarken bir göl kenarında dinlenmek için oturur, eşyalarını bırakır, göle girer... O sırada bir yılan o ölümsüzlük otunu yer. Bu yüzden daha kadim öğretilerde yılanın ölümsüz olduğuna, deri değiştirmesinin de aslında onun bir göstergesi olduğuna inanılır. Bir de bu kendi kuyruğunu kovalama durumu aslında sonsuzluğa bir gönderme. Burada materyal olarak hayvan kemikleri kullandım, ağaç kullandım, ki o da yaşam ağacını temsil ediyor. Bir yandan Gılgamış’ın yılana baktığında kendi ölümünü görmesi gibi düşündüm ve adını da o yüzden ‘Gılgamış’ın Düşü’ koydum.”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler