Örümcek Adam’ın yaratıcısı öldü

Amerikan çizgi roman efsanesi Stan Lee ile birlikte Örümcek Adam ve Doctor Strange’in yaratıcısı olarak tanınan Steve Ditko 90 yaşında hayata veda etti.

Yayınlanma: 07.07.2018 - 22:30
Abone Ol google-news

Amerikan çizgi roman efsanesi Stan Lee ile birlikte Örümcek Adam ve Doctor Strange’in yaratıcısı olarak tanınan Steve Ditko 90 yaşında hayata veda etti. Marvel’in en popüler süper kahramanlarından Örümcek Adam’a çizgileriyle hayat veren Ditko 2 Kasım 1927’de Pennsylvania’da dünyaya geldi. Batman’in çizeri Jerry Robinson’ın öğrencisi olarak New York’ta eğitim alan Ditko 1953 yılında profesyonel hayata atıldı.

 

Kısa süre sonra yazar Joe Simon ve Captain America’nın yaratıcısı çizer Jack Kirby’nin stüdyosunda çalışmaya başladı. 1955’in sonlarında, sonradan Marvel Comics’e dönüşecek Atlas Comics ile çalışmaya başlayan Ditko günümüzde klasik olarak kabul edilen Strange Tales’in birçok macerasını çizdi. Yine burada ilk kez Stan Lee ile tanıştı. Stan Lee’nin bir fikrinden hareketle Marvel tarafından yeşil ışık yakılan yeni bir kahraman için önce Jack Kirby ile çalışmaya başlayan Lee, onun çizimlerinden memnun olmadığı için rotayı Steve Ditko’ya çevirdi ve böylece 1962’de Örümcek Adam efsanesi doğmuş oldu. Lee ile birlikte Doctor Octopus, Lizard, Sandman, Electro ve Green Goblin gibi Örümcek Adam’ın unutulmaz düşmanlarını da yaratan Ditko, 25. sayıdan itibaren yazar olarak da künyeye dahil oldu. İkili daha sonra yine bir başka popüler kahraman olan Doctor Strange’i de yaratacaktı. 29 Haziran’da New York’taki evinde ölü bulunan Ditko’nun kalp hastalığı sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler