Zorlu’da yeni sezon heyecanı

İstanbul’un gözde performans merkezi Zorlu’nun yeni sezon programından ilk ipuçları gelmeye başladı.

Yayınlanma: 25.07.2018 - 21:07
Abone Ol google-news

Son 5 yıldır İstanbullu sanatseverlerin gözdelerinden biri olmayı başaran Zorlu PSM’nin yeni sezon programından ilk isimler açıklandı. Müzikseverleri yine zengin bir program bekliyor. Farklı müzik türlerini bir çatı altında toplayan MIX Festivali bu yıl 16 - 17 Kasım tarihlerinde; müzik, yaratıcılık ve teknolojiyi buluşturan Sónar Istanbul ise 8 - 9 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.

Poptan metale...

Yeni sezon programında poptan metal müziğe geniş bir yelpazede sanatçı ve grupları ağırlayacak olan Zorlu PSM’de “No Roots” adlı parçasıyla dünya listelerini fetheden Alice Merton Türkiye’deki ilk konserini 6 Eylül’de Studio sahnesinde verecek. Son 25 yılın popüler metal gruplarından Empyrium ise 7 ve 8 Eylül tarihlerinde iki gece üst üste Turkcell Platinum Sahnesi’nde sevenleriyle buluşacak. Aynı sahnede izleyici karşısına çıkacak bir diğer isim de urban folk ve indie rock sahnelerinin Seattle çıkışlı yıldızı Damien Jurado olacak. Son albümü “The Horizon Just Laughed” geçen mayısta çıkan Jurado, 11 Eylül’de Türkiye’deki ilk konserini verecek.

Dj. Jax Jones (14 Eylül), Norveçli söz ve beste yazarı, indie folk/pop sanatçısı Erlend Oye (19 Eylül), Peter Kruder ve Richard Dorfmeister’ın ortak projesi Kruder & Dorfmeister (21 - 22 Eylül), İran asıllı şarkıcı Azam Ali ve multi-enstrümantalist Loga Romin Torkian’ın projesi Niyaz (27 Eylül), progresif rock ve metal müzik sahnesinin yıldızlarından Pain of Salvation (18 Ekim), indie folk grubu Sun Kil Moon ile dünya çapında bir üne kavuşan Mark Kozelek (20 Ekim), Belçika techno müzik sahnesinin parlayan yıldızlarından Charlotte de Witte (28 Ekim) Jeff Buckley’nin veliahtı olarak gösterilen Tamino (10 Kasım) ve 8 yıl aradan sonra dünya turnesine başlayan Imogen Heap yeni sezonun ilk açıklanan isimleri arasında.

Ve caz...

Yeni sezonda caz da unutulmamış. Zorlu PSM, 24 & 25 Ekim tarihlerinde bas gitarın Bach’ı Victor Wooten, Amerikalı caz/funk davulcusu Dennis Chambers ve caz saksafoncusu Bob Franceschini’yi buluşturacağı özel bir konsere ev sahipliği yapacak. Son dönemlerde cazın parlayan yıldızı olarak gösterilen Youn Sun Nah (2 Kasım), Berlin merkezli nu-jazz, jazz house ve funk kolektifi Jazzanova (2 Kasım), Yugoslavya kökenli dünyaca ünlü blues gitaristi ve vokalisti Ana Popovic (23 Kasım) caz tutkunlarını bir hayli mutlu edecek isimler gibi duruyor.

‘Ghost’ geliyor

90’lı yılların en romantik filmlerinden “Ghost” bu kez müzikal sahnesine taşınıyor. “Unchained Melody” gibi kült şarkıların yanı sıra müzikal için özel bestelenen parçaların da yer aldığı  “Ghost the Musical”, 19 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında 21 performans için Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak.

 

Düşmek de bir sanat

Günümüz modern dans sahnesinin en yaratıcı isimlerinden biri olan Fransız akrobat, aktör ve performans sanatçısı Yoann Bourgeois’nın “Celui Qui Tombe” (Düşen Kimse) projesi Fransız Kültür Merkezi işbirliği ile 11 Kasım’da Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ne çıkacak. Akrobasi kökenli bir isim olan Bourgeois izleyicinin yüreğini ağzına getirecek bir performansa imza atacak.

‘Narcos’ ile gelen şöhret

Tüm dünyanın Narcos dizisinin jenerik müziği “Tuyo” ile tanıdığı şarkıcı, söz yazarı, şair ve multi-enstrümantalist Rodrigo Amarante, 13 Kasım akşamı Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’ne konuk olmaya hazırlanıyor. İlk solo albümü “Cavalo”yu 2014 yılında yayımlayan Brezilyalı sanatçı, konserde “Tuyo”nun yanı sıra “Hourglass”, “Irene” gibi sevilen parçalarıyla hayranlarının karşısında olacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler